fbpx

У Рожнятові пільговикам видають соціальні "проїзні квитки"

Суспільство 14:03, 09.02, 2017

Мешканці Рожнятівського району, які мають закріплені законом та розпорядженнями місцевої влади пільги на проїзд у громадському транспорті, отримують спеціальні квитки.

Пільговики в Рожнятівському районі їздять за проїзними з печаткою місцевого управління соціального захисту населення. За домовленістю між РДА та перевізниками, власники проїзних не сплачують за проїзд з Рожнятова до Калуша та до інших довколишніх райцентрів, а також при поїздках з райцентру в села Рожнятівського району. РДА компенсує транспортникам вартість цих перевезень. 

"Маємо постійні непорозуміння з перевезенням пільговиків, оскільки на державному рівні в 2016 році скасували відшкодування вартості перевезення пільгових категорій, а на 2017 рік "спустили" цей обов'язок на місцеві бюджети. І подивіться, як гарно вийшла з ситуації в Рожнятівському районі. Оголосили в газеті перелік пільговиків і всім видали у соцзабезі квитки – спеціально надрукували свої "проїзні", завірили їх печатками,  розповідає про новацію Іван Стасюк, директор ПАТ "Калуський автопарк", чий транспорт обслуговує рожнятівські маршрути. – Видали "проїзні" на 4 безплатні поїздки в місяць. Нам пояснили, як це вирахували: взяли суму коштів, які виділили в районі на пільгові перевезення, поділили на кількість пільговиків і видали людям квиточки. Всі люди задоволені, кого не спитаєш – знають, на чому стоять. Поза тим за інші поїздки, якщо їм треба їздити більше, люди спокійно платять". 

"Ми погодили з РДА часткове відшкодування вартості перевезень. Їде людина з села – не до Рожнятова, а от з Ясеня до Калуша. Веземо її за квиточком безкоштовно, а з бюджету в такому випадку нам відшкодовують половину вартості проїзду. Ми за те, щоби зняти напругу з пенсіонерами і з пільговими категоріями",  додає Стасюк. 

За його словами, цьогоріч новацію мають намір поширити і на Калуський район. 

Читайте також: 60 копійок за кілометр – обґрунтовані тарифи на пасажирські перевезення по області

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: