fbpx

В центрі Франківська встановлять унікальну скульптуру Гомера Сімпсона, щоб привабити туристів. ФОТО

Культура 18:40, 27.01, 2017

Завтра в Івано-Франківську по вулиці Січових Стрільців, 56 відбудеться офіційне відкриття скульптури героя популярного мультсеріалу Гомера Сімпсона.

Автор незвичного пам'ятника – франківський скульптор Богдан Гладкий. Скульптура має висоту 2,5 метри. Вона буде в оригінальних жовто-синіх кольорах. 

Ініціатори встановлення скульптури – ГО "Асоціація студентського самоврядування Прикарпаття". Голова асоціації Сергій Дубей розповів КУРСу, що статуя популярного персонажа допоможе привабити туристів. 

"Це спосіб популяризувати локацію і привабити туристів. Такої скульптури Гомера в повний зріст немає ніде в світі. От приїжджає турист зі США, Франції чи Канади, і якщо йому скажуть, що встановили пам'ятник Коновальцю чи Шевченкові, то навряд вони підуть подивитись, тут інші цілі", – зауважив Сергій Дубей.

Також він наголосив, що встановлення скульптури не має ніяких комерційних цілей, організатори обійшлися без підтримки міської влади чи політичних партій. 

Обрали саме персонаж Гомера Сімпсона за допомогою голосування на пабліку "Типовий Франківськ" у соціальній мережі "ВК", де за неї проголосували 4 тисячі підписників, друге місце в голосуванні отримали пінгвіни Мадагаскару, третє – Шрек.

"Це крапля культури в наше місто. Гомер символізуватиме реальну свободу дії. Він завжди був активним в мультсеріалі", – каже Дубей.

Ініціатори впевнені, що скульптуру будуть критикувати, особливо люди старшого віку.

"Старші люди, певно, будуть проти, це не для кожного вікового сегменту, яку б скульптуру не поставили, то завжди буде критика", – додав Сергій Дубей.

Скульптуру відкриють завтра, 28 січня, о 12.00 по вулиці Січових Стрільців, 56.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: