fbpx

Велопробіг для незрячих розпочнеться з Івано-Франківська

Стиль життя 15:25, 03.08, 2017

Велопробіг "Бачу! Можу! Допоможу" проводиться містами України вже втретє. За 9 днів учасники з різних міст України подолають маршрут з Івано-Франківська до Ужгорода, заїдуть до Синевіру, водоспаду Шипіт, Хуста та Мукачева.

Про це розповіла організатор проекту Вікторія Лучка

Акція стартує 19 серпня. Учасники поїдуть на велосипедах-тандемах. Незрячі будуть штурманами (їхатимуть позаду), а пілотами – люди без вад зору. До них також приєднаються велосипедисти на звичайних роверах. Їх супроводжуватиме поліція та медики. 

Такий велопробіг руйнує стереотипи про те, що незрячі люди не активні і не можуть бути інтегровані в суспільство. Найбільшим результатом Вікторія Лучка називає те, що зрячі та незрячі учасники стають добрими друзями. 

"Наш проект – це можливість показати суспільству, що порушення зору насправді не обмежує. Подорожі, цікава робота, активний відпочинок, заняття спортом, вечірки з друзями – це все невід'ємна частина життя кожного, й інвалідність цьому не перешкода", – переконують організатори.

Під час першого велопробігу у 2015 році учасники подолали понад 3000 км та проїхали 10 областей. Минулого року маршрут складав 1000 км зі Львова до Одеси. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: