fbpx

Верховинці обіцяють не дозволити Гончаруку кулуарно призначити керівника району

Політика 09:57, 18.03, 2015

Понад два десятки активістів і "самооборонівців" з Верховинського району пікетували ОДА і вимагали від голови адміністрації Олега Гончарука зберегти на посаді чинного очільника району Ярослава Скуматчука.

Понад два десятки верховинців пікетували ОДА, вимагаючи залишити на посаді чинного голову Верховинської РДА Ярослава Скуматчука.

Люди наполягають, що зміна керівництва району не може відбуватися кулуарно, і вимагають врахувати думку громади.

"До вас приїхали представники Майдану, – звернулися верховинці до Олега Гончарука.  Ми на Майдані стояли не тільки заради того, щоб поміняти президента, ми стояли, щоб змінити систему, але, як бачимо, система не змінена. У нас був призначений кандидат від Майдану, влада не змогла його підкупити, зламати, тому зараз його хочуть звільнити".

Як припускають горяни, впливовим посадовцям нової влади може бути цікавим у Верховинському районі доступ до лісових ресурсів. 

"Ми, гуцули, маємо одне багатство  ліс, та ми не дозволимо все вивозити з нашого району. Якщо треба буде, ми перекриємо дороги",  кажуть активісти. 

Олег Гончарук одразу відкинув звинувачення активістів.

"Те, що я лобіюю вивезення кругляка за межі області,  нонсенс",  запевнив Гончарук. 

Голова ОДА також запевнив, що до останнього не погоджувався на звільнення Скуматчука з посади. 

"Я Скумачука не звільняв, його звільняв президент, я до останнього не давав його звільнити,  заявив Гончарук.  Я на посаді, я повинен виконувати команду. Скажіть, що по відношенню до Ярослава я зробив нечесно?"

За словами Гончарука, він запропонував трьох кандидатів на посаду голови Верховинської РДА  Кікінчука, Іванюка і Гречука. Кого саме призначать  вирішить кадрова комісія Адміністрації Президента. Всі кандидати вже пройшли співбесіду. 

"Я б'юся за ваш район, я б'юся за те, щоб зробити Верховинський район прикордонною зоною. Я своє відношення до Верховинщини не поміняю, хто б там не керував",  запевнив Гончарук верховинців.

Однак подавати на розгляд в АП кандидатуру Скуматчука, як цього вимагають верховинці, Гончарук відмовляється. Каже, що той його "підставив"  не виконав одне з кадрових розпоряджень голови ОДА (призначити в РДА Гречука). Активісти у відповідь запевнили, що це саме громада не дала провести таке призначення. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: