fbpx

Від минулого до майбутнього: Сьогодні в Івано-Франківську – TEDxIvanoFrankivsk 2015

Суспільство 07:09, 13.06, 2015

Сьогодні, 13 червня, в Івано-Франківську відбудеться найочікуваніша подія року TEDxIvanoFrankivsk 2015. Тема конференції: "Від минулого до майбутнього".

Серед спікерів: редактор інтернет-видання "Українська правда" Севгіль Мусаєва-Боровик, учасники Несторівської групи Євген Глібовицький, Ярослав Грицак, Орест Друль та Мирослав Маринович, відома українська лікар-дієтолог Оксана Скиталінська, голова правління Кредобанку Дмитро Крепак, дослідник Київської школи економіки та автор VoxUkraine.org. Ілона Сологуб.

Загалом TED охоплює багато сфер життя – освіту, мистецтво, науку, спорт, соціологію, медицину, підприємництво, енергозбереження, інше. Зі сцени TED в різних куточках світу про свої ідеї розповідають провідні вчені, політологи та соціологи, художники і дизайнери, програмісти і професори університетів.

У їхній когорті на франківському TEDх є і франківчанин. ІТ-галузь представить співвласник компанії Softjourn франківець Сергій Фіцак. Зауважимо, що Softjourn ввійшла цьогоріч у рейтинг ТОП-100 компаній світу з аутсорсингу. 

Ну, і особливий гість із цікавою та неординарною темою канадієць Сергій Добрянський. Він – учасник команди Plan B, яка бере участь у змаганнях, що організовує компанія Google (Google Lunar Xprize). 

Цікаво, що, за умовами змагань, та приватна компанія (а їх усього 33 з усього світу ), яка першою відправить на місяць власний розроблений літальний апарат, виграє 20 млн. $. Крім того, команда Plan B має ще амбітнішу ціль: здійснити на місяці друк на 3D-принтері. І ще: всі четверо учасників команди є етнічними українцями з Донецька, які емігрували в Канаду в 1995 році. Ну, а більше дізнаєтеся безпосередньо на події TEDxIvanoFrankivsk. 

Теми доповідей спікерів TEDxIvanoFrankivsk 2015:
1. Сергій Фіцак – "Чому комп’ютери ніколи не захоплять світ?"
2. Оксана Скиталінська – "Чи знали мольфари фітохімію?"
3. Олег Левченко – "Невідворотність електронного уряду".
4. Сергій Добрянський – "3D printing on the moon".
5. Севгіль Мусаєва-Боровик – "Хайтарма. Національна ідентичність кримських татар".
6. Євген Глібовицький, Ярослав Грицак, Орест Друль та Мирослав Маринович – "Як створити візію для країни?"
7. Дмитро Крепак – "Економічний розвиток країни – як подолати самого себе?" 
8. Ілона Сологуб – "Суспільний діалог: 42 мільйони невизнаних геніїв".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: