fbpx

Влада блокує вирішення проблеми авто на іноземній реєстрації, – Дерев’янко

Політика 20:55, 10.02, 2017

Народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев’янко під час виступу з трибуни парламенту 10 лютого заявив, що влада блокує вирішення проблеми автомобілів на іноземній реєстрації на території України та ухвалення відповідного законопроекту №5567.

"Ми можемо робити вигляд, що в Україні проблеми автомобілів з іноземною реєстрацією не існує. Але від 1,5 до 2 мільйонів таких автомобілів перебуває на території України. І власники таких автомобілів сьогодні змушені для того, щоб знаходитись у правовому полі, робити різноманітні дії", – констатував нардеп.
Він додав, що люди користуються такими автомобілями не від дуже хорошого життя.
"Це є залишки нашого середнього класу, які сьогодні здатні мати 2-4 тисячі євро чи доларів і придбати такий автомобіль. І це єдиний спосіб сьогодні для багатьох із цих людей годувати свою родину, бути економічно активними та працювати",  заявив Дерев'янко.
Він нагадав, що люди, які користуються такими автомобілями, уже проводили кілька попереджувальних акцій, щоб звернути увагу уряду і влади на цю проблему.
"Натомість влада створила спеціальні загони Фіскальної служби, поліції і митників, які вилучають по всій Україні такі автомобілі. Користуючись інколи юридичною неосвіченістю громадян, вимагають з них хабарі для того, щоб відпустили таких громадян. І ці репресії відбуваються по всій Україні",  обурився парламентар.
Він зазначив, що законопроект 5567, до авторства якого долучились понад 100 нардепів, може вирішити цю проблему.
"Але сьогодні цей процес блокується. Сьогодні саме від уряду залежить позиція, яку чекає відповідний профільний комітет під керівництвом Южаніної",  заявив Дерев'янко.
 Він зазначив, що власники автомобілів на іноземній реєстрації готові платити щорічно від 150 євро і більше в залежності від автомобіля, наповнюючи державний бюджет, а це додатково близько 9 мільярдів гривень в рік.
"Учасники АТО будуть мато одноразове звільнення від таких платежів. Всі автомобілі повинні протягом 2 місяців пройти відповідні митні процедури для того, щоб легалізувати свій стан в Україні. І ми будемо мати чіткий реєстр українських громадян, які будуть нести відповідальність саме за ці автомобілі",  запевнив нардеп.
"Ми вимагаємо сьогодні припинити ці репресії. Ми вимагаємо від уряду дати чіткий сигнал профільному комітету Южаніної стосовно підтримки законопроекту 5567 і дати можливість нашим громадянам України користуватись цими автомобілями і почувати себе гідно і припинити над ними  знущатися",  підсумував депутат.
Нагадаємо, 24 січня позафракційні народні депутати та співавтори законопроекту 5567 Юрій Дерев'янко та Володимир Парасюк зустрілись з міністром фінансів Олександром Данилюком, який пообіцяв найближчим часом повідомити позицію Мінфіну щодо законопроекту 5567. Натомість представники Національної поліції та Митниці розпочали вилучати авто з іноземною реєстрацією по всій території України.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: