fbpx

Влада Франківська хоче змусити власника атракціонів у міському парку платити за їх розміщення

Суспільство 16:19, 26.08, 2016

Виконком Івано-Франківська прийме зміни до регуляторних актів, за якими власник атракціонів у міському парку платитиме до бюджету приблизно 80 тисяч гривень у рік.

Сьогодні на громадське обговорення винесли проект рішення про внесення змін до "Положення про тимчасове користування окремими елементами благоустрою комунальної власності для розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, літніх торгових майданчиків та збірно-розбірних металевих гаражів".

"Зміни до положення розроблені на підставі того, що у нашому парку є група стаціонарних атракціонів. Я не можу сказати, чи земельна ділянка під атракціонами була в оренді і була за неї плата. Але міська влада вирішила внести зміни до положення, і ми розробили методику оплати за розташування майданчиків під атракціони", – розповіла Світлана Лосюк, начальник відділу дизайну архітектурного середовища та благоустрою міста департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини.

Так, чинне положення, яке регулює оплату за утримання тимчасових споруд та літніх майданчиків, розробники проекту доповнили розділом, який визначає місячний розмір плати за розташування стаціонарних атракціонів.

Зокрема, плата визначатиметься за формулою:

Oпл=Bб х S х kін х kс ,

де: Bб – базовий розмір плати за тимчасове користування 1кв. м елемента благоустрою, який становить 10 грн. Базовий розмір плати щорічно на кожен наступний рік визначаються шляхом коригування базового розміру плати попереднього року на рівень інфляції за цей рік.

S – площа елемента благоустрою (кв. м). Визначається як площа по зовнішньому периметру ділянки, на якій розміщено АС;

kін – коефіцієнт інвестиційної участі в утриманні об’єкту(тів) благоустрою, що відносяться до сфери відпочинку, розваг, де kін =0,5;

kс – коефіцієнт розміщення соціально значимого об’єкта, де kс= 0,2.

За словами Лосюк, міська влада попередньо погодила розмір оплати за розміщення атракціонів з їх власником. Крім того, якщо до цього часу підприємець платив за землю, то коли зміни до положення вступлять в силу, він платитиме лише за розміщення атракціонів. За попередніми підрахунками, до міського бюджету надійде приблизно 80 тис. гривень у рік або по сім тисяч гривень у місяць.

Нагадаємо, власником атракціонів, розміщених у міському парку, є підприємець Олег Олексюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: