fbpx

Водій, який збив на тротуарі 4-річного хлопчика, уникне покарання

Суспільство 16:16, 28.02, 2016

У міському суді Івано-Франківська розглянули цивільну справу про адміністративне правопорушення водія іномарки “Renault Duster”. Паркуючись на тротуарі, він збив 4-річного хлопчика, який йшов з мамою.

Нагадаємо, після зіткнення водій джипа вийшов з автівки, накричав на матір дитини, що та не встежила за дитиною, і зник з місця події.

Франківець, який був свідком інциденту, виставив у соцмережі фотографію водія. 

Суддя Івано-Франківського міського суду у справі водія-порушника Олег Лазарів постановив провадження по справі про адміністративне правопорушення закрити у зв'язку із закінченням строку накладення адміністративного стягнення.

Згідно зі статтею 38 КУпАП, адміністративне стягнення (штарф) може бути накладено не пізніш, як через два місяці з дня вчинення правопорушення. Сама ж ДТП трапилася 3 листопада 2015 року, а розгляд справи відбувся лише 22 лютого 2016 року. 

При цьому суд визнав вину порушника. Але покарання той уникнув.

"З матеріалів справи, в тому числі із схеми наслідків дорожньо-транспортної пригоди без потерпілих, протоколу про адміністративне правопорушення серії судом достовірно встановлено, що водій, керуючи транспортним засобом марки "Renault Duster", виїхав на пішохідну доріжку з метою зупинки транспортного засобу на ній, не переконався в безпеці, тим самим не дотримавшись вимог ПДР України, внаслідок чого здійснив наїзд на малолітнього хлопця. 

Таким чином, суд приходить до висновку, що дії водія слід кваліфікувати за ст. 124 КУпАП, оскільки він, керуючи транспортним засобом, порушив вимоги п. 2.3., п. 12.1, п. 11.13 ПДР України, що призвело до наїзду на пішохода, і повністю доведено в суді", – йдеться в постанові суду у Єдиному державному реєстрі справ.

 


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: