fbpx

Водія, який напідпитку спричинив смертельну ДТП, засудили до двох років ув’язнення

Суспільство 14:46, 16.03, 2015

Винуватця ДТП, внаслідок якої загинула 17-річна дівчина, засудили до двох років ув’язнення.

ДТП сталася 9 серпня 2014 року в Галичі.

Компанія молодих людей після відпочинку на річці вдосвіта поверталася додому. 24-річний мешканець села Тустань Галицького району сів за кермо автомобіля Mitsubishi Lancer напідпитку. На одному з поворотів не впорався з керуванням, з'їхав у кювет і перекинувся. Внаслідок аварії на місці загинула пасажирка – 17-річна жителька села Бишів Галицького району. Ще два пасажири отримали важкі ушкодження, а сам водій – перелом стегна і політравму.

Як встановили правоохоронці, нетверезий водій у межах населеного пункту розігнав машину до швидкості більше 100 км/год., що значно перевищує максимально допустиму (60 км/год).

Свою вину у вчиненому підсудний визнав повністю, попросив вибачення у потерпілих і звернувся до суду з проханням не призначати йому покарання, пов'язане з позбавленням волі. Потерпілі заявили, що претензій до підсудного не мають: той відшкодував їм витрати на лікування.

Галицький районний суд постановив визнати підсудного винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 286 ч. 2 КК України та призначив покарання – 2 роки обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 2 роки.

Вирок може бути оскаржений в Апеляційному суді Івано-Франківської області. До вступу вироку в законну силу чоловік перебуватиме під домашнім арештом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: