fbpx

Володимир Гайдар: "На жаль, коригування генплану Івано-Франківська зараз – це суцільний пошук компромісів"

Суспільство 17:45, 19.01, 2015

В. о. начальника департаменту містобудування і архітектури, головний архітектор міста Володимир Гайдар вважає, що зміни до генплану Івано-Франківська слід було вносити, коли у місті почалися активні будівельні роботи.

Про це він заявив на прес-конференції щодо оприлюднення відкоригованого генплану.

"Досить багато змін відбулося після останнього коригування генплану у 2000 році, і затверджений він у 2001 році. На мою думку, внесення змін треба було планувати в перші роки, коли почалися активні будівельні процеси в місті стосовно житлової забудови. Мабуть, після коригування у 2001 році треба було у 2005 як мінімум вже збирати інформацію і пробувати робити перші кроки до коригування. Але наразі маємо таку ситуацію", – сказав Гайдар.

Він нагадав, що міська влада має право вносити зміни до генплану не частіше, як раз у п’ять років. Головний архітектор Івано-Франківська обіцяв одразу після затвердження генплану Івано-Франківською міськрадою збирати пропозиції для наступного коригування.

"На жаль, коригування генплану зараз – це суцільний пошук компромісів, суцільний пошук виходу з існуючої ситуації. Хотілося би, звичайно, десь попланувати стратегічно, але дуже вузькі коридори для стратегічного планування, і мусимо виходити з тієї ситуації, яка є", – міркує головний архітектор міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: