fbpx

"Я нічого не вкрав!" – голова депутатської комісії облради Манолій Піцуряк повернув документи на флюорограф

Суспільство 17:53, 25.03, 2016

Манолій Піцуряк, очільник постійної депутатської комісії з питань охорони здоров'я Івано-Франківської обласної ради, зняв з розгляду питання про передачу флюорогафа з Обласної клінічної лікарні в Солотвинську, де він є головним лікарем. І повернув документи на майно громади заступнику облради Василю Гладію.

Сьогодні відбулося засідання депутатської комісії обласної ради з охорони здоров'я. Перш ніж взятися до розгляду порядку денного, заступник голови комісії, "укропівець" Микола Дроняк виголосив усну заяву.
 
Депутат, ні до кого персонально не звертаючись, висловив претензію, що минулого разу комісія не проголосувала за питання, але воно все одно було внесено в порядок денний сесії.
"Також маємо спроби фальсифікації протоколу і результатів. Якщо така практика буде продовжуватися, депутати будуть виходити, не буде кворуму і робота комісії буде паралізована. А навіщо тоді така комісія?" – сказав Дроняк.
За його словами, це ж звернення підтримують інші члени комісії  депутати "волівець" Олег Атаманюк та "укропівці" Роман Білик та Микола Ілюк
 
"Якщо це стосується того флюорографа 1988 року, про який говорилося на минулій комісії, то повідомляю: 22 лютого була написана мною заява в Департамент охорони здоров'я ОДА і Обласну лікарню. І питання було винесене на комісію перед тим, як подати його на розгляд сесії. Процедура була дотримана, але не проголосована,  роз'яснив свою позицію пан Піцуряк.  Мені образливо, я 33 роки працюю, стільки зробив для охорони здоров'я області, закон ніколи не порушував, а вчора мені телефонує ВДСБЕЗ, щоби я прийшов і дав пояснення".
"Заявляю, що я нічого не вкрав! Флюорограф знаходиться в Солотвинській лікарні на зберіганні. Бо в обласній лікарні монтують нове обладнання, і от, щоби не дістав ноги. От є всі документи, Акт про передачу на зберігання",  звернувся до своїх колег і на камери ЗМІ голова депутатської комісії. 
Після нетривалої дискусії з колегами по комісії, які заявили про порушення в роботі комісії, Манолій Піцуряк заявив у відповідь, що в такому разі, через викривлення ситуації, знімає питання з порядку денного.
"От всі папери, от я іх передаю Василю Галадію і знімаю це питання  про передачу рентгенапарата в Солотвинську лікарню",  передав документи голова комісії.
Заступник голови обласної ради Василь Гладій наголосив, що президія облради приймає кінцеве рішення з приводу того, які саме питання подавати на розгляд сесії. Тож обласна рада може розглядати також і ті, які профільна комісія до розгляду не рекомендує. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: