fbpx

Яблуниця врочисто зустріла своїх героїв-танкістів

Суспільство 21:43, 01.01, 2015

У селі Яблуниця Верховинського району урочисто зустріли чотирьох бійців, які повернулися із зони бойових дій. У сільській раді для солдатів влаштували теплий прийом: для своїх героїв учні місцевої загальноосвітньої школи зробили театралізоване Різдвяне дійство.

Повернувся із фронту цілим та здоровим Ярослав Іванюк у відпустку на 10 днів. Чоловік більше чотирьох місяців перебував під Луганськом.

Солдат служить у ЗСУ у 17-ій танковій бригаді. Із Західної України у цій частині був сам, зазвичай, там хлопці з Дніпропетровської області та Одеси. Також з ними і піхота 43-го батальйону, добровольці.

"Спочатку було дуже важко з їжею, бувало й так, що і хліба не привозили. Ми нерідко були голодними, держава дала мінімум, а волонтери до нас не добиралися, – розповідає чоловік.  Ми розуміємо, що зараз у держави не найкращі часи, але могли б трохи краще дбати про своїх солдатів. Тепер легше, усе допомагають волонтери".

Чоловік розповів про особливості військового побуту. Каже, солдати жили в землянці, харчуються тим, "що люди добрі привезли", теплого одягу практично не мають. Між собою діляться усім: буває, хтось приїде з відпустки, привезе з дому їжу або хтось передачу передасть.

"У нашій бригаді я механік – водій танка, ще літом мені дали спецодяг, але він давно розлізся",  каже Ярослав. На запитання, чи мають зимову форму, чоловік стримано відповідає: "порваний бушлат і берці такі, що вдень ходити неможливо, а вночі ще гірше замерзаєш".

Особливу подяку чоловік висловлює народному депутату Юрію Дерев’янку, який передав йому тепловізор.

"Тепловізор нам дуже пригодився, у нас він, до речі, тільки один. Вдень стояти в наряді ще нічого, а вночі бувало й таке, що сепаратисти підходили й на 50 метрів",  говорить танкіст.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: