fbpx

"Євромайдан SOS" висунули на здобуття міжнародної правозахисної премії

Суспільство 15:42, 03.10, 2014

"Євромайдан SOS" висунули на здобуття всесвітньої правозахисної премії "Тюльпан 2014" нідерландського Міністерства закордонних справ. Зараз триває онлайн-голосування, яке визначить переможця.

"Євромайдан SOS" номінували на цю премію Українська Гельсінська спілка з прав людини та Міністерство закордонних справ Нідерландів.

"Для нас ця номінація є не тільки визнанням вкладу сотень наших волонтерів з усіх континентів світу, що працювали цілодобово, у діло справедливості, прав людини, у торжество людської гідності та перемогу Майдану. Насамперед, для нас це премія, на яку номінований кожен з тих, хто в найтемніші та найхолодніші ночі, коли проти вияву гідності та свободи мирних зібрань українських громадян було кинуто усі репресивні сили режиму Януковича, боронив свій намет, свою барикаду, свій клаптик Майдану, свою країну. Для нас це премія, на яку номінована кожна бабуся, що варила з останніх продуктів борщ для учасників протестів, кожен бізнесмен, що кидав улюблену справу, щоб у лижній куртці, що пахне димом, захищати свою свободу і свободу інших, кожен лікар, що кидався під кулі та вогонь, щоб допомагати пораненим та постраждалим, кожен журналіст, що, незважаючи на постріли прямо в неонові жилетки зі словом «Преса», ішов уперед, щоб стала відома правда", – пишуть активісти у соцмережах.

Волонтери організації зазначають, що для них ця премія – це можливість говорити зі світом про Україну. Вони також хочуть привернути увагу до ситуації з масовими порушеннями прав людини у зв'язку з окупацією Криму та війною, яку веде Росія на Сході України. Процес номінування на премію "Тюльпан" дає таку можливість.

Проголосувати за "Євромайдан SOS" можна за посиланням, де справа натиснути "Vote" та ввести у відповідному полі свою електронну адресу. За кілька хвилин підтвердити голосування, натиснувши на посилання, що прийде у листі на е-мейл.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: