fbpx

З 6 лютого на Прикарпатті подорожчає хліб

Суспільство 16:50, 02.02, 2017

Ціни на продукцію Івано-Франківського хлібокомбінату зростуть на 80-90 копійок.

Питання цін на хліб масових сортів ТДВ "Івано-Франківський хлібокомбінат" сьогодні обговорили на нараді у заступника голови облдержадміністрації Ярослава Паранюка, пише КУРС з посиланням на прес-службу ОДА.

Директор ТДВ "Івано-Франківський хлібокомбінат" Світлана Криворучко повідомила, що у зв’язку із зростанням собівартості продукції, зумовленого підвищенням вартості борошна, паливно-мастильних матеріалів, мінімальної заробітної плати, цін на газ, електроенергію та інших статей витрат, товариством заплановано підвищення цін на хліб на 0,8-0,9 грн за хлібину.

Ярослав Паранюк зазначив, що таке стрімке зростання ціни може негативно вплинути на цінову ситуацію на ринку споживчих товарів та призвести до соціальної напруги серед соціально незахищених верств населення області.

"Зважаючи на складну економічну ситуацію, облдержадміністрація розуміє причини вашого звернення. Але слід пам’ятати, що ринок орієнтується на середньостатистичного покупця, тому підвищення ціни на такий продукт, як  хліб, має відбуватися поступово", – зазначив посадовець.

Жанна Табанець підтримала таку позицію та озвучила своє бачення зростання цін, яке, на її думку, має відбуватися в декілька етапів.

Директор підприємства дала згоду на поступове підвищення ціни в фірмових магазинах. Щодо ситуації в інших мережах, то з понеділка, 6 лютого, хліб подорожчає на 80-90 копійок.

За підсумками наради Ярослав Паранюк дав доручення обласному регіональному відділенню Антимонопольного комітету України перевірити обґрунтованість підвищення ціни на хліб виробництва ТДВ "Івано-Франківський хлібокомбінат". 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: