fbpx

За добу шахраї видурили у довірливих франківців понад 30 тисяч гривень

Суспільство 18:46, 30.01, 2017

Майже щодня на Прикарпатті правоохоронці реєструють звернення громадян, які втратили гроші через власну необережність та довіру.

Так, 28 січня жертвою шахраїв став 42-річний місцевий мешканець. Зловмисники видурили в потерпілого 5600 гривень. Як розповів чоловік, йому на мобільний зателефонував невідомий та повідомив про те, що знайшов його документи, які недавно викрали в заявника із салону автомобіля, та запропонував повернути за винагороду. На що чоловік погодився та перечислив на рахунок лиходію кошти в сумі 5600 гривень, однак по цей час документи так і не повернули та на зв’язок зловмисник не виходить, пише КУРС з посиланням на СК ГУ НП в Івано-Франківській області.

Цього ж дня до правоохоронців звернулись 49 та 34-річні франківчанки. Потерпілі розповіли, що наперодні їм на мобільні телефони подзвонили невідомці, які, представившись працівниками місцевих банків, повідомили, що їхні банківські карточки заблоковано і для розкодування та подальшого використання необхідно назвати пін-код, що й зробили довірливі громадянки, після чого з їх рахунків були зняті гроші в загальній сумі близько 27 тисяч гривень.

За цими фактами правоохоронцями розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі проводяться розшукові заходи щодо встановлення осіб, причетних до скоєння кримінальних правопорушень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: