fbpx

Загиблому прикарпатцю Володимиру Байдюку встановили меморіальну дошку

Суспільство 11:20, 07.09, 2015

Біля стін Глибоківської ЗОШ І-ІІ ступенів на Богородчанщині пройшла церемонія відкриття меморіальної дошки загиблому учаснику бойових дій на Сході Володимиру Байдюку.

Крім нього, від початку бойових дій на Сході України загинуло ще двоє жителів Богородчанського району – Андрій Карабінович з села Дзвиняч і Володимир Суслик з села Монастирчани. 

Володимир Байдюк народився 25 листопада 1989 року в селі Глибоке. Свого часу пройшов строкову службу у військах протиповітряної оборони. Для того, щоб бути фінансово незалежним і мати можливість допомагати своїй сім’ї, їздив на заробітки за кордон. Коли почалися військові дії на Сході, терміново повернувся з роботи і пішов добровольцем на фронт, при цьому не сказавши родичам ні слова, повідомляє прес-служба Богородчанської РДА.

Воював у складі українського добровольчого корпусу "Правий сектор" під позивним "Морпєх". Був одним з тих "кіборгів", які захищали Донецький аеропорт. Загинув Володимир Байдюк 21 листопада минулого року, у День народження своєї мами. Встиг лише надіслати їй повідомлення зі словами "Мамо, вибач, що заставляю тебе хвилюватись. Я тебе люблю!" Навіть дотепер достеменно не відомі обставини його загибелі. За деякими даними, Володимир і ще один його побратим з Києва підірвалися на фугасі. Обидва вони були розвідниками.

Указом Президента України за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, Володимира Байдюка нагороджено орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно). 
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: