fbpx

Запрошені художники дали пропозиції франківським рекламодавцям. ФОТО

Культура 10:31, 15.07, 2016

У рамках "Програми візуального простору" у галереї "Маргінеси" польський художник Блажей Патрік Русін з Ужгорода та Дмитро Микитенко з Луцька презентували свої враження та дали сатиричні пропозиції для рекламного простору міста.

Про це розповіла на відкритті виставки ініціатор проекту Іванна Берчак.

"Хлопці працюють вже дуже давно в темі урбаністики. Їм було цікаво приїхати в Івано-Франківськ тому, що такої кількості реклами і різних її складових вони не бачили в жодному з міст, в яких бували",  розповіла Іванна Берчак.

Виставкова зала "Маргінесів" стала лабораторією для художників, де вони працювали протягом тижня. Білі стіни заспокоювали їх після того, як вони поверталися з вулиці, переповненої рекламою.

Своїми творами Блажей Патрік Русін рекомендує економити рекламні площі та розміщувати рекламу кількох організацій на одному банері, а також працювати одночасно над п’ятьма проектами. Одна з його картин пропонує друкувати мінімалістичну абстрактну рекламу на білому фоні, що може зменшити витрати на фарбу. З десяток картин Дмитра Микитенка радять рекламодавцям відходити від традиційних форм і сигнальних кольорів та надавати перевагу обтікаючим формам, що додає рекламі індивідуальності. Митці пропонують і "соціальний банер" об’ємної форми, який може бути створений з кількох різних банерів "для створення альтернативного простору, який взимку захищатиме від холоду, а влітку – від сонця".

1

"Проект побудований на відчуттях та емоціях. Кожен це розуміє в міру своєї фантазії і своїх вражень",  зазначив Дмитро Микитенко.

Проект реалізований за підтримки програми міських грантів від платформи "Тепле місто". Як пояснила керівник грантової програми Ярина Мельник, "Програма візуальних стратегій" стала одним з п'яти переможців у категорії "Сучасне мистецтво". Їх визначало експертна комісія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: