fbpx

На Прикарпатті родини загиблих героїв замислились над об'єднанням зусиль

Суспільство 18:06, 21.10, 2014

В Івано-Франківську відбулись збори членів родин загиблих в АТО та Героїв Небесної сотні, під час яких вони розглядали питання об'єднання в громадську організацію.

На Прикарпатті на сьогодні налічується 41 родина загиблих в АТО та Героїв Небесної сотні. Сьогодні люди зібралися в ОДА, щоб озвучити проблемні питання голові ОДА Олегу Гончаруку та вирішити, чи варто об'єднуватись в громадську організацію. Багато родин віднеслись до такої пропозиції з осторогою, адже, за їхніми словами, зустрілися вони вперше і ще не знають один одного. Тому таке рішення видається поспішним. Після кількагодинних переговорів питання про створення громадської організації вирішили відкласти на деякий час.

Зазначимо, кілька місяців тому створена громадська організація "Родини Героїв Небесної Сотні". Щоправда, ця організація всеукраїнська. Очолив її Ігор Гурик – батько загиблого Романа. За словами учасників, через цю громадську організацію вирішувати ряд проблемних питань значно легше. 

Окрім цього, під час зустрічі члени деяких родин висловили проблеми, з якими їм доводиться стикатись. Серед невирішених питань: кошти з бюджету отримали поки що не всі, деякі родини досі не можуть отримати статуси родин учасників АТО, а ті, що їх отримали, не завжди можуть використати.

Пані Галина розповіла, що з посвідченням члена родини загиблого учасника АТО навіть з громадського транспорту можуть "виштовхнути" та відмовляються безкоштовно перевозити.

Мати загиблого калушанина Ігоря Дмитріва, який загинув на Майдані, розповіла, що її сина у рідному місті не визнають героєм і замість того, щоб отримати пільги, змушена оббивати пороги державних установ та комунальних служб. 

Усі питання, які можуть вирішитися на державному рівні, пообіцяв проконтролювати голова ОДА Олег Гончарук, а також дав слово, що не кине родини загиблих в АТО та героїв Небесної сотні навіть якщо піде з посади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: