fbpx

Землевпорядниця, яку у Верховині спіймали на хабарі, відбулася штрафом

Суспільство 09:10, 13.06, 2016

Спеціаліст-землевпорядник вимагала 2000 доларів хабара, пообіцявши, що в стислі терміни переконає депутатів Верховинської селищної ради прийняти позитивне рішення про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність двом особам.

Як писав КУРС, чиновницю на гарячому взяли працівники СБУ у лютому цього року. Проти неї відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Однак до суду справу скерували за ч. 2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом).

У 2015 році у Верховинській селищній раді на погодженні перебувала технічна документація на земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства від двох заявників.

У другій половині жовтня 2015 року землевпорядниця повідомила, що вона має можливість вплинути на голову та депутатів Верховинської селищної ради у прийнятті в якомога стисліші терміни позитивного рішення про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність. Її послуги будуть коштувати 2000 доларів США.

Як йдеться в рішенні суду, 18 лютого на засіданні земельної комісії селищної ради вона переконала присутніх у тому, що проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність двом особам відповідають вимогам чинного законодавства та у необхідності передачі їх на розгляд та затвердження сесії Верховинської селищної ради. Наступного дня сесія прийняла рішення щодо відведення земельних ділянок у власність.

26 лютого запропонувала одній з заявниць покласти 2000 доларів у диван у коридорі на першому поверсі приміщення Верховинської селищної ради. Хабарницю затримали, коли вона дістала гроші.

В судовому засіданні обвинувачена свою вину визнала повністю та просила її суворо не карати.

Верховинський районний суд засудив її за ч. 2 ст. 369-2 КК України та призначив покарання у виді штрафу 20400 гривень. Крім того, суд зобов’язав обвинувачену сплатити на користь держави 6165,60 гривень на проведення експертиз.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: