fbpx

Звіжинський оскаржуватиме у суді рішення комісії про призначення директора ЦСМ

Суспільство 18:55, 05.08, 2016

Екс-директор ЦСМ в Івано-Франківську Анатолій Звіжинський оскаржуватиме рішення комісії на заміщення вакантної посади директора комунального закладу "Івано-Франківський центр сучасного мистецтва".

Як повідомляв КУРС, комісія проігнорувала думку мистецької громадськості міста та вирішила призначити директором Центру сучасного мистецтва маловідому молоду активістку Ірину Клицюк.

Анатолій Звіжинський у коментарі КУРСу зізнався, що рішенням не здивований і таке призначення для нього було очікуваним.

"Результат був зрозумілий ще з першого засідання. Я недарма робив процедурні зауваження, бо до цього рішення можна юридично зачіпатися і оскаржувати у суді. Мистецтво у цьому і полягає", – зазначив Звіжинський.

Додамо, що перед початком презентації плану розвитку ЦСМ на наступні роки Анатолій Звіжинський мав зауваження щодо невідповідності створення комісії чинним законам України, на що отримав відповідь від голови комісії Олександра Левицького, що він не уповноважений коментувати юридичні аспекти, а всі питання мають бути до міської ради.

Член комісії, художник Микола Джичка, який голосував проти призначення Ірини Клицюк, зазначив, що теж рішенням більшості членів комісії не здивований.

"По факту повторний конкурс був створений під Ірину Клицюк тому, що вона не знала і не брала участі в попередньому конкурсі, а голову ЦСМ так чи інакше хотіли змістити, бо мав власну думку. Цим самим він був "неугодний" владі. Це не відбулося з одним кандидатом, то відбулося зараз з іншою кандидаткою. Є молода, амбітна дівчина, але вона не працює на ниві сучасного мистецтва. Співпраця з нею можлива тільки у сфері сучасного мистецтва, а не в рамках традиційних мистецьких живописних чи графічних технік", – розповів Джичка.

Після комісії митці відправились попрощатися із Центром сучасного мистецтва. Частину робіт, що тимчасово зберігалися у фондах Центру, вже забрали, іншу частину – планують також забрати. У подальшому планують створити фундацію "ЦСМ" чи щось подібне.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: