fbpx

Хто така Ольга Ганиш і для чого йде в обласну раду

Політика 14:35, 20.10, 2020
НА ФОТО: Ольга Ганиш, кандидатка до Івано-Франківської обласної ради

Ольга Ганиш балотується до Івано-Франківської обласної ради від виборчого округу № 7. Уродженка селища Битків, проживає в Надвірній. За спеціальністю – юрист та економіст.

Ви маєте чималий досвід роботи з людьми та у органах місцевого самоврядування. Чому вирішили балотуватись саме до обласної ради?

Майже десять років я надавала правову допомогу людям та співпрацювала з органами місцевого самоврядування та депутатами рад різних рівнів. І саме цей досвід став основною передумовою мого рішення балотуватись. Адже, працюючи юристом, помічником-консультантом депутата обласної ради та народного депутата України, а сьогодні – заступником сільського голови Пасічнянської ОТГ, я неодноразово стикалась з тим, що для того щоб вирішити суспільно-важливі питання, ініціювати та реалізувати корисні проєкти, залучити з обласного бюджету кошти, не завжди достатньо мати знання та особисте бажання це зробити. Для цього необхідні також і депутатські повноваження та підтримка однодумців.

Проблемних питань як в Пасічнянській ОТГ, так і в інших громадах Надвірнянського району та Яремчанщини є багато. Вважаю, що депутатський мандат – це один із дієвих інструментів їх вирішення.

Для мене бути депутатом означає також мати перед виборцями обов’язки, адже вони віддали свій голос та довірили тобі бути їхнім представником. І саме цей обов’язок перед виборцями мотивує та спонукає до дій та праці.

Протягом багатьох років я, не будучи депутатом, докладала зусиль для вирішення багатьох суспільних проблем. Підготовляла звернення, інвестиційні проєкти, зверталась до чинних депутатів, надавала правову допомогу. І надзвичайно приємно, коли завдяки твоїм зусиллям чи допомозі є позитивний результат: школи отримали нове обладнання (телевізори, комп’ютери, ноутбуки, столи, газову плиту для їдальні), здійснили ремонт дороги, провели берегоукріплення та ремонт мостів.

Завдяки досвіду роботи юристом та помічником я знаю і розумію, які саме повноваження має депутат і як він може ними користуватись для вирішення питань громади. Також знаю проблемні питання кожної із громад, оскільки співпрацювала з головами сіл та селищ, з місцевими депутатами та є заступником голови ОТГ. Та знаю, що потрібно робити, щоб їх вирішити.

Я маю бажання і надалі продовжувати працювати в інтересах громади Надвірнянського району та Яремчанщини, використовуючи свої знання, вміння та досвід. Статус депутата обласної ради дасть мені додаткові можливості робити це ефективніше. Саме тому вирішила балотуватись.

Які основні проблеми у вас на окрузі? Чим він є особливий?

Сьогодні, враховуючи зміни у виборчому законодавстві, до виборчого округу, по якому я балотуюсь в обласну раду, входить ввесь Надвірнянський район, а також Яремчанщина.

Цей округ, на мою думку, має свої особливості, як порівняти з іншими. Надвірнянський район має значимі перспективи для розвитку, зокрема щодо видобутку корисних копалин (нафти, газу, піщано-гравійних сумішей). В перспективі також розвиток туризму. В нас для цього є природні, історичні та культурні умови. Окрім того, важливо створити умови для розвитку малого і середнього бізнесу. У нас живуть активні та працьовиті люди, є ресурси для різних видів підприємництва.

Ольга Ганиш йде в обласну раду

Необхідно також здійснити ремонт автомобільних доріг, особливо місцевих (в селах, селищах), вирішити питання із засміченням навколишнього середовища (вивіз та переробка сміття, будівництво каналізаційних систем та очисних споруд, контроль за діяльністю, що має вплив на довкілля). Це дві основні проблеми, які притаманні чи не всім населеним пунктам округу.

Також знаю про проблемні питання окремих громад:

– добудова шкіл в с-щі Битків, с. Чорний Потік, с. Назавизів;
– будівництво дошкільних навчальних закладів (садків) в с. Пнів, с-щі Битків, с. Лісна Тарновиця, с. Білі Ослави;
– адміністративного будинку в с. Пасічна, спортивного залу для шкіл в с. Білозорина та с. Заріччя;
– будівництво спортивного плавального басейну в складі реконструкції Надвірнянської ДЮСШ;
– ремонт багатоквартирних житлових будинків в м. Надвірна та об’єктів соціальної інфраструктури.

Для вирішення цих всіх проблем потрібно акумулювати зусилля представників органів державної влади, місцевого самоврядування та депутатів рад різних рівнів.

Які основні завдання перед собою ставите?

Приймаючи рішення балотуватись у депутати обласної ради, я чітко розуміла, що у разі обрання матиму обов’язки перед виборцями: виражати і захищати їхні інтереси, виконувати їхні доручення в межах своїх повноважень. Належно, відповідально та чесно виконувати ці обов’язки і буде моїм завданням.

На вашу думку, якими мають бути депутати у новообраних радах? Нові обличчя, професіонали чи, скажімо, ті, які вже були депутатами?

Депутат – це представник громади, він має належно виконувати свої повноваження. Не має великого значення, чи була людина раніше депутатом, головне – мати бажання працювати для громади, поважати своїх виборців, діяти відповідально і чесно. Звичайно, добре, коли депутат є професіоналом (досвідченим юристом, економістом, управлінцем), але ключовими якостями депутата мають бути відповідальність, порядність, рішучість, працьовитість.

Чому ви йдете на вибори від політичної партії «За майбутнє»?

В процесі своєї діяльності мала можливість бачити, як діють представники різних політичних сил на місцях (в районній, обласній раді). І, на жаль, часто їхні дії суперечили моїм переконанням, сталим принципам поведінки. Мала місце і бездіяльність цих осіб.

Ольга Ганиш кандидат в депутати
З Олександром Шевченком і однодумцями

Сьогодні політична партія «За майбутнє» на місцевому рівні об’єднала тих людей, яких я знаю особисто як людей активних, цілеспрямованих та порядних, які вболівають за свій край та громаду. А тому, отримавши пропозицію бути в їхній команді, прийняла рішення балотуватись, щоб спільно із ними докладати зусилля для розвитку району.

На яких основних принципах здійснюватимете свою депутатську діяльність?

Кожен депутат повинен керуватися у своїй діяльності та поведінці принципами порядності, честі і гідності. Це основне. Також депутат має сумлінно виконувати свої повноваження. Не менш важливим є професійність та співпраця з іншими депутатами обласної ради та представниками об’єднаних територіальних громад (головами, депутатами). Саме дотримуючись таких засад, і здійснюватиму свою депутатську діяльність.

ПРОМО

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: