fbpx

«OZON Village» засновує нову котеджну культуру в Івано-Франківську

Суспільство 09:00, 28.07, 2020

В околицях Івано-Франківська зводиться котеджне містечко OZON Village нового типу. Цей факт повністю змінює уявлення щодо житла преміумкласу. Вартість об’єктів тепер визначається не кількістю квадратних метрів. На перше місце виходить середовище проживання.

У чому різниця між квадратними метрами і життєвим простором?

Франківчани прагнуть ближче до природи. Однак центром ділової активності залишається місто, яке і визначає спосіб життя. Компроміс між бажанням і можливостями – жити в зеленій зоні у межах міста. В іншому випадку потрібно все кинути і їхати у село.

Ще один варіант – купити особняк або побудувати котедж самому і сподіватися, що пощастить із сусідами. Однак скільки на це можна витратити часу, сил і грошей? Розробка проєкту, дозвільна документація, пошук підрядника, контроль за виконанням робіт… Це роки нервувань! І де гарантія, що за кілька років тихий район не перетвориться на «будівництво століття», а приватне життя не стане частиною реаліті-шоу, яке мешканці сусідньої висотки спостерігатимуть з власних балконів? В Івано-Франківську це трапляється часто-густо. 

Де це ідеальне місце?

Приблизно з такою думкою засновники будівельної компанії OZON Development два роки тому взялися за розробку незвичайного проєкту – котеджного містечка нового типу, в якому хотілося б жити самим. Власники OZON Development Любомир Кітраль та Олег Шеремета побували у близько 25 країнах світу і вирішили привезти сучасні технології будівництва до рідного міста та створити ідеальний простір для життя на рідній землі – для себе та інших. Так-так, вони також стануть мешканцями OZON Village.

Але на початку потрібно було знайти точку на карті, де з’єднувалися б такі різні вектори переваг, як близькість до природи і наявність міських зручностей (інфраструктури) у вигляді доріг та комунікацій. Ділянка у 6,8 гектарів, включаючи 0,8 гектарів рекреаційної зони, виявилася ідеальним варіантом.

Йдеться про місце біля річки в с. Черніїв (урочище Підгора), що неподалік від колишнього мисливського обійстя короля Данила Галицького. Це справжня знахідка – 11 км до міської Ратуші, 20 км до Карпат, які є місцем сили для кожного франківця, та мальовничий пейзаж навколо. Недарма перспективи розвитку Івано-Франківська пов’язані з цим напрямком.

В Івано-Франківську будують котеджне містечко OZON Village
Перші котеджі вже продані. На першому етапі будівництва діє пропозиція за ціною 899 $/м кв., але в процесі забудови ціна буде змінюватися у бік зростання, деталі за телефоном +38 (066) 70 2 07 07, +38 (068) 70 2 07 07 або на сайті https://ozon-ltd.com/

Природи тут вистачить на всіх, комунікації в наявності, а паводок 2020 року показав, що територія не схильна до затоплення, тому що майданчик забудови розташований на 3 м вище рівня води у річці (під час останньої повені). Залишилося спланувати ідеальний життєвий простір майбутнього містечка.

Котеджне містечко в Івано-Франківську – це як?

Дитячі та спортивні майданчики, бігові доріжки і навіть власне футбольне поле за стандартами FIFA, а також басейн з підігрівом, дороги та тротуари – все під рукою і без доступу сторонніх осіб. Тут є де розгулятися дітлахам, а дорослим – зустрітися за барбекю.

Охорону та догляд за інфраструктурою і прилеглою територією здійснює обслуговуюча компанія. Мешканці містечка зберігають абсолютно міський спосіб життя, в той же час кожен котедж має 10-15 соток окремої прилеглої території, а отже й усі переваги власного подвір’я.

В Івано-Франківську будують котеджне містечко OZON Village

Власне, це і є простір для життя, за який готові платити містяни, котрі прагнуть жити ближче до природи. Ані квартира, ані окремий особняк в Івано-Франківську таких умов не забезпечать. А щоб вартість утримання та експлуатації котеджу залишалася в межах розумного, застосовуються європейські технології енергозбереження. Тут засновникам став у пригоді європейський досвід будівництва.

Технологія «пасивний будинок» європейський підхід у будівництві

OZON Village – це 45 котеджів у стилі Barnhouse з південними терасами, зведені за технологією «пасивний будинок», де кожен метр життєвого простору використовується з користю. Навіть дах гаража можна облаштувати під солярій, зимовий сад або літню зону з садовими меблями.

В Івано-Франківську будують котеджне містечко OZON Village

Чотириразове зниження споживання енергії досягається завдяки мінімізації тепловтрат. Однак справа не тільки в сучасних ізоляційних матеріалах. Енергоефективність закладається ще на етапі планування ділянки і проєктування кожного об’єкта.

Тут важливо все – геометрія і конфігурація будівлі, внутрішнє планування, зонування та навіть орієнтація об’єкта по сторонах світу. Тільки при дотриманні цих умов сонячні модулі, енергоефективні склопакети, теплові насоси, рекуперація повітря і сучасні ізоляційні матеріали дають максимальний ефект.

Енергоефективність дозволяє облаштовувати додаткові точки електроживлення без ризику перенавантаження мережі, наприклад, зарядки для електромобілів, які тут також передбачені. Або проєктувати приміщення без перекриття між поверхами – за принципом «другого світла». Завдяки цьому маємо просторі світлі кімнати з високими стелями. При цьому в будинку зберігається настільки цінне тепло.

В Івано-Франківську будують котеджне містечко OZON Village

До речі, європейський підхід в організації котеджних містечок передбачає захист приватного життя. Усі будинки в OZON Village спроєктовані і розташовані так, що з їхніх вікон сусідні ділянки не проглядаються. У панорамних вікнах вашого будинку буде виключно мальовничий пейзаж. Ви не побачите тут проводів або стовпів електроопор, тому що всі комунікації розташовані під землею. Спокій і безтурботне життя – це основа філософії OZON Village.

Подробиці дізнавайтеся на сайті:
OZON Development https://ozon-ltd.com/

Партнерська публікація з OZON Development

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: