fbpx

Власна квартира, щоб… Орендувати житло чи придбати власне?

Суспільство 19:29, 08.08, 2024

“Орендувати не можна купувати” – де поставити кому в цьому реченні у 2024 році? Розбиралися з будівельною компанією VD Group.

Яка ситуація з орендою нерухомості?

Якщо говорити про фінанси, то, за статистикою від ЛУН, середня вартість оренди однокімнатної квартири в Івано-Франківську – 12 000 грн / міс., що на 20% більше, ніж пів року тому. За квартиру в центральній частині міста в хорошому ЖК та з продуманою інфраструктурою доведеться віддати на 5000 – 10 000 грн / міс. більше. І ціни постійно зростають.

А окрім фінансів, звичайно, є ще багато факторів. Часто квартира не адаптована під смаки і потреби орендарів: застарілі планування з маленькими кухнями, неактуальний ремонт, незручні меблі, недостатньо техніки. 

Більшість орендодавців проти орендарів з маленькими дітками і домашніми улюбленцями. А ще орендодавець може в будь-який момент розірвати договір та продати нерухомість чи обрати інших орендарів.

Купити квартиру в новобудові Івано-Франківськ

Чи варто купувати власну квартиру?

Вартість квартир на первинному ринку теж зростає: +13% за пів року за однокімнатну.

Однак коли ми говоримо про купівлю власної квартири, то насамперед це про комфорт і безпеку. Коли ти обираєш, де хочеш жити і чим себе оточувати. Це про довгострокову перспективу: планувати майбутнє, завести домашнього улюбленця, одружитися, народжувати дітей. Мати власний куточок, місце стабільності, де можна робити все, що заманеться. Повісити картину на стіну, якщо хочеться.

Звичайно, є ризики, які впливають на вибір людини. Найперший – невизначеність ситуації в країні. Однак наше місто є відносно безпечним, що підтверджується великою кількістю внутрішньо переміщених людей, які інвестують у нерухомість тут. 

А що, якщо квартиру не добудують? При купівлі нерухомості на етапі будівництва найважливіше – обрати перевіреного та надійного забудовника, який дотримується всіх зобов’язань. За майже 20 років роботи на ринку нерухомості у Буковелі та 7 років на ринку Івано-Франківська нам вдалось завоювати довіру покупців та рієлторів, адже якість і темпи будівництва незмінно високі. І ми не плануємо зупинятись: працюємо над діючими проєктами та плануємо нові не тільки в Івано-Франківській області, а й у Чернівцях та у Львові.

Вигідно придбати житло та зменшити ризики можна завдяки безвідсотковому розтермінуванню від VD Group. Ми фіксуємо ціну на весь термін виплат. Перший внесок становить 30%, другий 20%, а 50% вартості клієнт сплачує лише при здачі будинку в експлуатацію.

Купити квартиру в Івано-Франківську VD Group

Інвестиції в нерухомість

Купівля квартири може бути ще й як вигідна інвестиція. Якщо взяти до уваги аналітику за останні роки – нерухомість один з найважливіших продуктів для інвестицій в Україні та Івано-Франківську зокрема. І не дивно, адже це один з хороших за прибутковістю і найменш ризикових інструментів, як порівняти з акціями, криптовалютою та депозитами.

“Маємо реальні кейси з 1 черги нашого ЖК Central Park, коли клієнти вже отримали 51% прибутку. Придбали квартири на етапі котлована за ціною 725$ / кв. м, а зараз ринкова вартість цих квартир становить 1100$ / кв. м.

А для отримання тривалого пасивного доходу найкращим варіантом буде купівля квартири для здачі в оренду. Наші об’єкти користуються і завжди будуть користуватися попитом у орендарів, адже розташовані в центральній частині міста, поблизу парків; мають хороші продумані планування та власну інфраструктуру”, – розповідає Володимир Гуцул, керівник відділу продажів будівельної компанії VD Group.

VD Group будує в Івано-Франківську

Тож орендувати чи купувати квартиру – обирати вам. І якщо це другий варіант – тоді VD Group.

VD Group – щоб власна квартира і все, як ти хочеш.

Реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: