fbpx

Андрій Стандіо: Йдемо до влади міняти систему

Політика 16:37, 07.10, 2015

Люди, які готові взяти відповідальність, отримають максимум довіри.

Хлопці на Майдані йшли сповідатись, а потім на вул. Грушевського, бо вони знали, що або загинуть,​​ ​або будуть покалічені.

​НА РЕВОЛЮЦІЮ ПОЇХАВ ПРЯМО З ПОЛЯ, покинув усе, звільнився з роботи. Бо вже тоді було зрозуміло: те, що відбувається, не є короткотерміновим. До революції ми з Петром Шкутяком працювали в Долинській адміністрації, потім разом добровільно написали заяви на звільнення – ми не були вигідні системі, бо намагались діяти по-іншому, ми своїми силами хотіли змінити принципи управління, працювати на державу, а не для того, щоб держава працювала на нас.

Коли почався Майдан, ми, не вагаючись, у перший же день виїхали з Франківська колоною авто на Київ. Ми не могли вчинити інакше. Все, що ми відчували, – що лише в такий спосіб ми можемо змінити те, з чим ми не погоджувались: тотальна корупція, кругова порука, де звичайна маленька людина нічого не вартує. Ми хотіли змін! Ми хотіли жити інакше!

У Києві пройшли весь Майдан. Для багатьох наших Майдан закінчився трагічно: смертями і каліцтвом. Хлопці на Майдані йшли сповідатись, а потім на вул. Грушевського, бо вони знали, що або загинуть​,​ ​або будуть покалічені. Проте це стало початком боротьби, гуртуванням нації.Смерті хлопців – це ціна цього усвідомлення на рівні всієї нації. Це стало початком зламу системи. Ми зрозуміли, що так, як було, більше не буде. Що все залежить від нас.

НА СХІД поїхав після Майдану добровольцем в батальйон “Айдар”. На війні ти усвідомлюєш справжні цінності, ти по-іншому чуєш свій гімн, а для слів “Слава Україні” в мене тепер є особиста шкала цінностей, тому що останні слова хлопців, які йшли в останній бій, були “Слава Україні”. 

Не продатися і не здаватися – ось це для мене найголовніше.

На 32-му блокпосту загинув мій друг  журналіст Віктор Гурняк, з яким ми пройшли половину шляху на Сході. Сьогодні мною керує ось це відчуття втрати. Це почуття мене націлює, не дає можливості відмовитись від боротьби, а тільки йти вперед. Аби ми більше не втрачали.

І я обіцяю  кожному побратиму з війни, кожній людині  я не змінюся і ніщо не зможе мене перемогти. Не продатися і не здаватися  ось це для мене найголовніше.

Сьогодні до влади мають прийти НОВІ ЛЮДИ. Якісно нові люди з новими підходами до політики.

На наших очах твориться НОВА ІСТОРІЯ, пішов новий відлік. Саме сьогодні ми боремося за Незалежність України по-справжньому. Ми не чекаємо чергового “месію”, який прийде і покращить життя вже сьогодні. Відбувся Майдан. Йде війна. Це свідчення того, що в державі є прогресивні люди, які можуть боротися за свої та наші права і незалежність. Це лише наша з вами заслуга!

В мене є два варіанти: або дійсно стану борцем і героєм в цій державі, або поїду “на Соловки”.

НАЦІОНАЛІЗМ та ПАТРІОТИЗМ здобуваються лише в боротьбі. Справжній націоналістично-патріотичний рух народжується в Україні лише зараз. Патріот, у моєму розумінні, – це людина, яка готова віддати своє життя за Україну. Патріоти – це не сьогоднішні політики, які бігають попід сценами і “вєщають” з телеканалів. Людям вже треба розібратися в цьому.

С​правжня НЕЗАЛЕЖНІСТЬ​ в Україні починається​ лише ​зараз, оскільки вона будується на боротьбі тисяч патріотів та на пролитій крові. Незалежність, яку ми отримали в 90-роках, дісталась нам дуже легко. Історія нашої нової України пишеться саме зараз.

Є загроза: або ми збережемо Україну і вона буде дійсно могутньою та почне процвітати, або ми її просто будемо втрачати по частинках, і її через якийсь час не буде зовсім. Я вже казав, що в мене є два варіанти: або дійсно стану борцем і героєм в цій державі, або я поїду “на Соловки”. У мене інакшого виходу немає в цій державі.

ЙДУ У ПОЛІТИКУ, БО саме зараз я відчуваю, що можу щось зробити для нашого народу. Я довіряю людям ВОЛІ, ми йдемо в політику не заради влади. Влада для нас – не самоціль, а механізм реалізації волі людей.

Ми не можемо знімати з себе ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ, причаїтись і чекати. Ми самі зобов’язані формувати суспільство і систематизувати процеси. Тому що методом заперечення жити не можна. Якщо ми щось критикуємо  маємо показати, як має бути по-іншому. І “ВОЛЯ” готова взяти на себе відповідальність для того, аби розпочати зміни з Прикарпаття. Час, коли ми звинувачували Президента, прем’єра, губернатора, вже пройшов. Ми робимо – і ми за це відповідаємо.

Поборовши систему Януковича, ми ще не побудували нової. Змінилися лише обличчя. Нам треба будувати державу заново і людину поставити понад усе.

У “ВОЛІ” молоді, амбітні люди, які дійсно прагнуть змін та які мають високі моральні переконання. Головний наш принцип  це не продатися і не здаватися. Ми маємо стійкість і хребет. І я впевнений, що нам усе вдасться.

Дуже багато людей сьогодні розчаровані. Легше за все сказати, що з цього нічого не вийде. Результатів можна досягти лише отримавши довіру. Люди, які візьмуть на себе відповідальність, мають максимально отримати довіру. Ми, у “ВОЛІ”, готові брати на себе таку відповідальність.

Сьогодні люди ВОЛІ об’єдналися навколо ідеї, яка націлює на боротьбу. Ми будемо боротися. І ми переможемо!

Андрій СТАНДІО, кандидат до Івано-Франківської обласної ради, м. Долина

Працював заступником голови Долинської райдержадміністрації. Був учасником “Самооборони Майдану”. В липні 2014 року записався добровольцем в батальйон “Айдар”. Після поранення і лікування повернувся на Івано-Франківщину, був демобілізований.

Сьогодні займається допомогою військовим і членам їхніх сімей – в рамках проекту “Діти допомагають дітям” для родин учасників АТО. Також збирає і передає безпосередньо військовим в зону АТО військову амуніцію (форму, спальні мішки тощо).

“Досвід країн, які мають схожу з нами історію, свідчить про те, що учасники визвольних воєн часто стають опорою для країни, – як це сталось, наприклад, в Хорватії. Так і ми маємо долучитися до політичних процесів, аби ця боротьба не була змарнована різними пристосуванцями, які зараз, із затишшям, починають вилазити з усіх шпарин”.

Цілі в облраді:

–       Ефективний розподіл коштів обласного бюджету на програми соціально-економічного розвитку регіону.

–       Здійснення необхідних кроків з боку обласної влади для підтримки військових частин, розташованих в області.

–       Розробка та підтримка програм розвитку туризму і спорту в області.

Політична реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: