fbpx

Як відпрацювали рік прикарпатські нардепи

Політика 10:24, 30.11, 2015

Минув рік, відколи народні депутати склали присягу. Прикарпаття у Верховній Раді представляють дев'ятеро обранців. КУРС оцінив результати їхньої роботи у парламенті.

1Олександр Шевченко виграв вибори в Івано-Франківську (окрузі №83) від партії "Блок Петра Порошенка". Відповідно розпочав свою діяльність у однойменній фракції, та не протримався у ній навіть року – офіційно вийшов 6 листопада 2015 року. Член Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.

Дані про відвідуваність депутатом пленарних засідань за даними електронної системи та письмової реєстрації, як і в більшості нардепів, відрізняються. Так, за електронною реєстрацією, зі 122 засідань Шевченко відвідав 53 (43%), за письмовою – 78 (64%).

Шевченко причетний до дев’яти законопроектів, з яких три подавав одноосібно. З дев’яти чинним законом став один.

Депутат за рік подав сім депутатських запитів. Ораторське мистецтво у Верховній Раді Олександр Шевченко продемонстрував лише раз, виступивши з трибуни 20 березня "з різних питань".

 

2Михайло Довбенко пройшов до парламенту у виборчому окрузі №84, до якого входять місто Бурштин, частина Івано-Франківська, Тисмениччина, Тлумаччина та частина Галицького району. Член депутатської фракції партії "Блок Петра Порошенка", перший заступник голови Комітету ВРУ з питань фінансової політики і банківської діяльності.

За даними електронної системи, Довбенко брав участь у 112 (92%) пленарних засіданнях ВР, за письмовою реєстрацією – у 113 (93%).

Виступав у парламенті 23 рази: 22 з трибуни, один раз – з місця.

Подав сім депутатських запитів, причетний до створення 38 законопроектів, чотири з яких стали чинними актами.

Михайло Довбенко відкрив чотири депутатські приймальні – в Івано-Франківську, Галичі, Тисмениці та Тлумачі, які працюють три дні на тиждень по дві години.

 

3Ігор Насалик виграв парламентські вибори в окрузі №85, до якого входять місто Калуш, Калуський, Рогатинський райони та частина Галицького.

Член фракції БПП, заступник голови Комітету ВРУ з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, а також голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин розкрадання державних коштів під час надання послуг зі збирання небезпечних відходів гексахлорбензолу в Калуському районі Івано-Франківської області у 2011-2014 роках.

Електронна система показує, що Насалик відвідав 99 пленарних засідань (81%), за письмовою реєстрацією був присутній на 108 (89%).

За цей час нардеп подав два депутатські запити, виступав 40 разів, з них 8 – з трибуни.

Насалик причетний до творення 40 законопроектів, три з яких набули чинності.

 

4Анатолій Дирів пройшов до парламенту від округу №86, що включає місто Болехів з населеними пунктами Болехівської міської ради, Долинський, Рожнятівський та частину Богородчанського району. Член депутатської фракції Політичної партії "Народний фронт". Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Зі 122 пленарних засідань парламенту нардеп пропустив лише три.

За рік Дирів став співавтором 30 законопроектів, два з яких стали чинними актами.

Однак за рік цей обранець жодного разу не виступав у парламенті та подав лише один депутатський запит.

 

5Юрій Дерев’янко виграв вибори до ВРУ у окрузі №87, до якого входять місто Яремче, Надвірнянський район, частина Богородчанського та Коломийського районів. Голова підкомітету з питань контролю за дотриманням законодавства у сфері запобігання й протидії корупції органами державної влади та місцевого самоврядування Комітету з питань запобігання і протидії корупції. Пройшов до парламенту від партії "Воля", позафракційний.

За електронною реєстрацією, депутат зі 122 пленарних засідань відвідав 82 (67%), за письмовою – 114 (93%).

За рік Дерев’янко виступав у Раді 25 разів, 11 з них – з трибуни. Він є автором та співавтором 74 законопроектів, вісім з яких стали чинними актами. Крім того, нардеп подав 37 депутатських запитів. На Прикарпатті у нардепа працюють 11 громадських приймалень у робочі дні з 9 до 18 год.

До слова, Юрій Дерев’янко єдиний з прикарпатських нардепів оприлюднив на веб-сайті Ради річний звіт своєї діяльності.

 

6Юрій Тимошенко переміг на парламентських виборах у окрузі №88, що включає Коломию, Городенківський та частину Коломийського району. Член фракції "Народний фронт", входить до складу Комітету з питань запобігання і протидії корупції.

Тимошенко за рік відвідав 105 (86%) пленарних засідань, а за письмовою реєстрацією – 113 (93%). За цей час депутат у парламенті виступав 30 разів.

Крім того, обранець причетний до створення 24 законопроектів, лише один з них став законом. Тимошенко подав п’ять депутатських запитів. 

 

7Юрій Соловей пройшов до парламенту у виборчому окрузі №89, що включає  Верховинський, Косівський та Снятинський райони. Член фракції партії БПП, заступник голови Комітету з питань економічної політики.

Депутат, як свідчить електронна система, відвідав 92 (72%) пленарні засідання ВР, а за даними письмової реєстрації, був присутній 95 (78%) разів.

У парламенті депутат виступав 56 разів (з місця – 34, з трибуни  22).

Соловей є серед авторів 32 законопроектів, лише два з яких стали чинними актами. Крім того, подав п’ять депутатських запитів.

8

Володимир Шкварилюк пройшов до Ради у "Народного фронту" під номером 25. Нардеп, за електронною реєстрацією, відвідав 118 (97%) пленарних засідань, за письмовою – 111 (91%).

Депутат за рік подав чотири запити, один раз виступив з місця та долучився до творення 14 законопроектів, три з яких стали чинними актами.

 

9Юрій Бабій увійшов до Верховної Ради від партії "Народний фронт" замість Олександра Турчинова, коли того призначили головою РНБО. ЦВК визнала Бабія нардепом 14 січня 2015 року, а присягу він прийняв – 27 січня.

Обранець працює у Комітеті з питань податкової та митної політики. За даними електронної реєстрації, відвідав 76 (73%) пленарних засідань Верховної Ради, за письмовою реєстрацією, значно більше – 102 (97%).

За цей час нардеп виступив у парламенті чотири рази з місця, долучився до творення п’яти законопроектів, один з яких став законом, та подав лише два депутатські запити. З цим доробком Бабій може сміливо претендувати на найменш корисного депутата від Івано-Франківщини.

10Як бачимо, найбільше пленарних засідань  пропустив Олександр Шевченко, найменший "прогульник" – Анатолій Дирів. Попри це, Дирів єдиний з прикарпатських обранців відмовчав увесь рік. Юрій Соловей за цим критерієм перевершив усіх колег з Івано-Франківщини, виступивши у Раді 56 разів. Безумовним лідером із законотворчості є Юрій Дерев’янко.

Всі депутати, окрім Шкварилюка і Бабія, протягом року також працювали в округах. Можливо, там для своїх виборців вони зробили значно більше.

Марія Гаврилюк

 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: