fbpx

Віталій Мерінов: Великі зміни йдуть малими кроками

Політика 19:18, 13.06, 2016

"Перемагає той, хто вміє піднятися" – життєвий девіз одного із найбільш активних і дієвих депутатів Івано-Франківської міської ради від партії "Українське об’єднання патріотів - УКРОП", голови громадської організації "Спільними Зусиллями", чотириразового чемпіона світу з кікбоксингу, майстра спорту з боксу, учасника АТО Віталія Мерінова.

– Акції з молоддю нашого міста, боротьба з незаконними будівництвами на території зелених зон, сприяння розвитку спорту, облаштування спортивних майданчиків, екоакції, допомога воїнам АТО і благодійницька діяльність – все це частина Вашої роботи. Що надихає Вас до такої активної депутатської діяльності?

Я протягом шести років займаюся громадською діяльністю будучи головою ГО "Спільними Зусиллями". Саме це дало мені поштовх і досвід для того, щоб стати депутатом. Так склалося, що в мене завжди є бажання перемагати, сприяти змінам, допомагати іншим. Швидше за все заняття спортом вплинули на характер. У спорті все дуже чітко: є правила гри, яких ти повинен дотримуватися, окрім того, постійна праця над собою і самовдосконалення. Життя – це для мене ті ж самі змагання, звичайно, складніші і з багатьма нюансами… Проте є певні моральні правила, яких я дотримуюся як в політиці і громадській діяльності, так і загалом у житті.

Мерінов

Плани, які я згодом реалізовую, у мене формуються відповідно до потреб франківців. Я відкритий до спілкування, щоразу проводжу прийоми громадян. Спільно із колегами по партії УКРОП, депутатами міської ради: Володимиром Олійником, Сергієм Гаєвським та Мстиславом Тарасом проводимо депутатські зустрічі, які допомагають нам краще зрозуміти проблеми франківців і ефективно працювати у міській раді. Буду й надалі працювати в тих напрямках, які ви назвали. Можу з впевненістю сказати, що роботи в мене ще дуже багато!

– Розкажіть про ГО "Спільними зусиллями". Чому розпочали займатися громадською діяльністю?

Я завжди розумів, що великі зміни йдуть маленькими кроками. ГО "Спільними зусиллями" функціонує уже 5 років. Проведено більше 200 заходів, деякі з яких уже стали традиційними і проводяться щороку. Зокрема, організовуємо "Місяць милосердя" до Дня святого Миколая, в рамках якого діти з інтернатів, притулків, соціально незахищених сімей протягом місяця мають змогу приємно проводити час в кінотеатрах, на льодовій арені, аквапарку, розважальних закладах, відвідувати екскурсії. Ми намагаємось їм допомагати не тільки матеріально, а й морально, приділяти увагу, спілкуватись з ними.

Мерінов

Також ми систематично проводимо толоки на берегах річки, Вовчинецьких горах, німецькому озері. Вважаю, що такі екозаходи необхідні Івано-Франківську, якщо ми хочемо, щоб у ньому жили здорові і щасливі люди. Також щорічно до Дня Перемоги ми проводимо Марафон віджимань, який відбувається на Вічевому майдані. Цей захід полюбляють мешканці міста. Його відвідують багато людей, приходять навіть діти, які з азартом віджимаються. Те, що я вам розповів, лише мала частина того, що нам вдалося і що ми ще плануємо й надалі реалізувати в нашому місті. Я дуже вдячний за підтримку наших заходів народному депутату України Олександрові Шевченку.

Мерінов

– Як впливає на Вашу діяльність те, що Ви стали депутатом Івано-Франківської міської ради від партії "Українське об’єднання патріотів – УКРОП"?

Дуже позитивно. Попри те, що депутати від УКРОПу перебувають в опозиції до ситуативної більшості в міській раді, все одно ми активно працюємо, контролюємо дії влади. Я розумію, що тепер маю ще більше можливостей для роботи в нашому місті: формую депутатські звернення, сприяю винесенню на сесію питань, що турбують франківців, веду постійну роботу з франківцями та з мешканцями мого виборчого округу.

– На яких принципах Ви будуєте свою депутатську роботу?

Чесність, відкритість і публічність. Вважаю, що політик не повинен брехати своїм виборцям, постійно вести з ними діалог і звітувати про свою діяльність.

– Скільки депутатських звернень Ви зробили за час роботи у міській раді? Яких питань вони стосуються?

За час роботи у міській раді зроблено 74 звернення та надано матеріальну допомогу, придбано будівельних матеріалів для дитячих садочків: №15 "Гуцулочка", №27 "Карпатська казка", закуплено спортивного інвентарю для ЗОШ №15 більш як на 40 тисяч гривень.

Звернення стосуються різного роду питань: від прибирання вулиць, відновлення освітлення  до безпеки руху, ремонту доріг та прибудинкових територій.

– Робота на виборчому окрузі: які завдання вважаєте пріоритетними?

Я вважаю, що кожен депутат після обрання повинен вести діалог з тими людьми, які виявили йому свою довіру. Я цим і займаюсь. Мені відомі проблеми моїх виборців, оскільки я сам мешкаю в цьому мікрорайоні, з багатьма людьми знайомий особисто. Нещодавно сформував депутатські звернення і домігся ремонту вулиць Котляревського, Об'їздової, Микитинецької та перетину вулиць Сєченова – Українських Декабристів. Окрім того, разом із активістами ГО "Спільними зусиллями" та вихованцями спортивного клубу "СПЗ" сприяємо благоустрою в мікрорайоні Майзлі: встановлюємо смітники, лавочки, систематично організовуємо прибирання на березі Бистриці Надвірнянської.

Важливим напрямком моєї роботи як загалом, так і на виборчому окрузі є пропагування здорового способу життя серед нашої молоді. Спільно із народним депутатом України Олександром Шевченком сприяємо підтримці спортсменів. Спорт у нашому місті розвивається виключно за рахунок коштів меценатів, а не завдяки політиці міської влади.

Також я є тренером спортивного клубу "СПЗ", що знаходиться за адресою вул. Незалежності, 164, навпроти ЗОШ № 15. Приємно, коли діти займаються спортом. Я впевнений, що такі діти не потраплять під вплив негативного середовища, краще захищені від куріння, алкоголю і т. п. Це також є пріоритетом у моїй роботі, адже згодом ці діти визначатимуть життя нашого міста і країни.

Мерінов

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: