fbpx

Безвідповідальність і жорстокість влади вражають

Суспільство 15:02, 06.01, 2020

Івано-Франківська міська рада оприлюднила інформацію  про те, що в с. Павлівці створено комунальний центр перетримки собак. Міський голова чомусь вважає, що це велике досягнення.

Пане мере, чи хоч один раз ви були в притулку у Павлівці, відвідували вольєрну перетримку на лісокомбінаті, в “Домі Сірка”? Чи бачили ви, пане Руслане, скільки тварин потребують підтримки? Чи виходжували ви хоча б одну хвору тварину, чи знаєте, скільки коштують вакцина і догляд однієї тварини?!

Хочу повідомити владі, що в Павлівці вже є притулок, в якому роками більш як пів сотні собак не живуть, а виживають. А ще в місті десятки волонтерів, які мають на перетримці до 10, а то й більше собак і виконують обов’язки влади. І те, що влада зробила зараз, – це безвідповідально і жорстоко. 

Собаки в Павлівці виживають, їх доглядають двоє пенсіонерів, притулком ніхто належним чином не управляє, туди звозять собак, викидають – і цьому немає кінця-краю. І ви як влада несете за це відповідальність. 

Безвідповідальність і жорстокість влади вражають 1

Мабуть, доречно було упорядкувати та відремонтувати уже діючий притулок, скласти кошторис на рік, провакцинувати тварин, пролікувати, забезпечити всім необхідним, а ви на додачу до цього “пекла” ще робите перетримку та мотивуєте людей звозити туди собак. 

Що далі?! Далі волонтери будуть возити корм, лікувати за приватні кошти, а ви будете піаритися?! 

Так справа не піде.

В місті діє програма підтримки безпритульних тварин, в якій давно передбачено будівництво притулку і багато заходів, які мають фінансуватися. Та за останні роки влада і ви як мер міста спромоглися лише на вилов та стерилізацію тварин, і то тільки собак, котів – ні! 

Хочете допомогти, то створіть центр перетримки тварин  в місті, виділіть нормальне приміщення, відкрийте муніципальну ветеринарну клініку, ведіть облік тварин, посилено працюйте з навколишніми селами, які ви так активно приєднуєте до міста в рамках децентралізації, бо саме звідти найбільше завозять і викидають тварин. Проводьте просвітницьку кампанію, створюйте майданчики для вигулу тварин.

Це має бути комплекс заходів, а не одноразові непродумані кроки.

Якщо це рішення буде втілене, тоді утримання тварин у цьому центрі перетримки можна розцінювати як жорстоке поводження з ними, а за це передбачена кримінальна відповідальність. Тому виправляймо помилку, якої припустилися. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: