fbpx

Про високу воду і низьку відповідальність

Суспільство 23:14, 07.07, 2023

У Франківську зруйнувався пішохідно-велосипедний міст через Бистрицю Солотвинську, яким я часто користуюся й мої діти також. Офіційна версія мерії – міст зруйнувався через те, що у річці тече вода.

Цікаво, що в цьому районі по обидва боки річки від часу якоїсь великої повені 60-х чи 70-х років є водозахисні дамби. Щоб захистити житло, людей, місто. Однак є одне але: в одному з місць на Пасічній у водозахисній дамбі вже давно зроблена цілком легальна й цивілізована “дірка” для заїзду автомобілів на територію якогось підприємця – там зачаїлася така собі “невеличка” металобаза. В зоні затоплення. Й підприємець “опустив” дамбу на рівень близько 2-2.5 метри.

дамба на Бистриці Солотвинській

Тому завтра з Франківська може прийти новина, що затопило район Пасічна. Не дивуйтеся! Винною знову буде висока вода в річці (який сюрприз в епоху кліматичних змін!), а не проїзд (дірка) у водозахисній дамбі, яка існує вже років десять й про яку знають міський голова, й всі заступники, й всі депутати міської ради, й все обласне ДСНС. Але геть ніхто цим не переймається.

Сподіваюсь, що повені на Пасічній в ці вихідні не станеться, як каже міський голова, завдяки Богу (на нього вся надія). Й що після випадку з мостом дірка в дамбі на Пасічній буде ліквідована, але вже завдяки мерії. А металобазу в поймі річки, я сподіваюсь, затопить чи геть змиє в Дністер.

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: