fbpx

Скільки коштує зібрати хлопчика до школи в США. ІНФОГРАФІКА

Суспільство 13:23, 29.08, 2018

Батьки в різних країнах не надто відрізняються. І основні розмови на майданчиках та під час тренувань дітей в цей час зводяться до двох тем: як ви провели літо та чи готові до школи.

Навчальний рік в муніципальних школах Нью-Йорка розпочинається 5-го вересня. І основні приготування ми вже зробили давно. Залишились дрібниці: з’ясувати час, коли буде приїжджати шкільний автобус.

Отже, що потрібно хлопчику 5 років, який йде в підготовчий клас (Kindergarten) муніципальної школи в Брукліні. 

Одяг та взуття 

В багатьох міських школах існує дрес-код, а в приватних – строга уніформа. Якою є уніформа, прописується адміністрацією школи та батьківським комітетом. Купити її можна в спеціалізованому магазині “наживо” або он лайн. У кожної приватної школи – своя уніформа. Дрес-код – певна кольорова гама, але не такі суворі обмеження. 

В школі, де навчається наш син, також є дрес-код. Низ (штани або шорти) – колір хакі, верх (сорочка поло з коротким або довгим рукавом) – білий або червоний. На зиму як варіант сорочка з жилеткою або светр. Це для хлопчиків. Спортивна форма має бути сірого кольору: шорти, штани і футболка. 

1

Одяг ми купляємо таких торговельних марок: Carter’s, OshKosh, Old Navy (поло, худі, штани і шорти) та Gap (штани і шорти). Штани і шорти беремо без ґудзиків і замків. 

Оскільки молодші школярі часто сидять не за столом, а на підлозі, то штанів на рік треба 4-6 пар як мінімум, бо протираються коліна:). Вартість – $15-20. І шортів потрібно зо дві пари. Діти навчаються до кінця червня, та й у вересні в Нью-Йорку ще тепло. Ціна – від $12. 

Сорочок поло теж треба мати 3-4 на тиждень. У молодших класах діти постійно щось малюють, клеять, створюють різноманітні проекти. За сорочкою нашого малого минулого навчального року я могла визначити, яким кольором вони малювали в той чи інший день. Коштують поло в період скидок від $5 з коротким рукавом та від $7 – з довгим. 

Взуття рекомендують зручне, легеньке, оскільки в школі ніхто не перевзувається. Ми вже кілька років купляємо “снікерси” See Kai Run. Ціна стартує від $35.00 і вище. Взуття якісне і приємних кольорів. Знижки на нього бувають нечасто і невеликі. Всі “снікерси” на липучках, щоб спростити життя студенту.  

2

Адміністрація школи схвально ставиться, якщо сорочки поло і спортивна форма з логотипом школи. Замовити одяг з логотипом можна на рекомендованому школою сайті. Логотип на одну річ коштує $5.50. Єдине, що замовити логотип окремо не можна. Необхідно на тому ж сайті обрати поло чи спортивну форму і додати опцію “лого”. І сорочки, і спортивні костюми на цьому сайті значно дорожчі. Для порівняння: одна сорочка поло на довгий рукав з логотипом нам обійшлася майже в $30.00. 

Гроші за такі покупки йдуть на розвиток школи, тому нам не шкода. Поки що малий має одну червону сорочку з лого. Буду замовляти ще одну білу. І десь пізніше спортивний костюм. 

Американські батьки дуже раціональні. У Фейсбук є окрема група нашої школи, де батьки обмінюються або продають за кілька доларів шкільну форму, яка вже не підходить їхнім дітям.  

Канцтовари 

Цей пункт виконувати найпростіше. В червні на електронну пошту приходить лист зі школи з посиланням на он лайн магазин, де впродовж місяця можна придбати всі необхідні канцтовари гуртом. Є перелік для кожної паралелі від підготовчого класу до 5-го. В аплікаційну форму вноситься прізвище, ім’я студента та клас. Один клік – і коробка з усім необхідним буде доставлена 30-31-го серпня одразу в клас. 

3

Якщо ви не бажаєте цього робити – ніхто змушувати не буде. На сайті школи є перелік необхідних канцтоварів. Можна самому придбати все необхідне за списком в будь-якому магазині, якій вам найбільше подобається. Популярними є магазини: Staples (мережа фірмових магазинів з офісним приладдям), Walmart або Target (мережі оптових магазинів). Щоправда, мережі Walmart в Нью-Йорку немає. Або он лайн. Тоді це все треба спакувати в картонну коробку, підписати і за кілька днів до початку навчального року відвезти в школу. 

Коштує повний набір на рік – $111.00

Додатково також знадобляться

Рюкзак і сумка для обідів: ми купляли в одному стилі он лайн. Рюкзак  $30.00, сумка  $22.00. Додатково замовляли ще монограму “Daniel”, за що доплатили по $6.00.

Підручників дрібнота не носить. Тому в рюкзаку у нашого студента розташовується сумка з обідом, банка для пиття та папка для домашніх завдань і різних оголошень, які передають зі школи для батьків.

4

Багаторазові пляшки для пиття ми купляємо Contigo. На Amazon набір з 3 штук коштує $36.00.

І ще одна необов’язкова, але дуже помічна річ: іменні наліпки різних розмірів. Наклеюються на все: баночки для пиття, коробки для обіду, на одяг, взуття і т. д. Великим набором користуватись можна не один рік. 

5

До переліку я не вносила нижню білизну, шкарпетки і ще якісь дрібнички. А також тут немає верхнього одягу на осінь-зиму-весну. Загалом виходить близько $500. Це з врахуванням того, що практично весь одяг ми купляємо зі знижками 40-60%. 

PS: всі ціни я заокруглювала для спрощення підрахунків 🙂

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: