fbpx

​Про безпеку руху і здоровий глузд

Суспільство 13:28, 03.01, 2019

Дуже добре, що в Івано-Франківську питання безпеки руху нарешті зрушилось з місця. З’являються острівці безпеки, нові світлофори тощо. Але за дуже старою традицією ми вміємо споганити будь-що. Так вийшло і з безпекою руху в Крихівцях.

Їжджу цією дорогою принаймні двічі на день, тому чіпає. Добре освітлена вулиця і особливо пішохідні переходи є значним успіхом. Але…

Острівці безпеки на позір непогано виконані, та вкрай погано обладнані. Знаків не видно, бордюрів не видно, людей за знаками не видно! Я не можу не зробити висновок, що в такому вигляді ці острівці є острівцями небезпеки для водіїв та пішоходів. Чув, що там вже трапилося непоправне.

1

21 квітня 2018 року на острівці безпеки в Крихівцях сталася смертельна ДТП.

Світлофори – то ще та історія. Крихівці можуть претендувати на запис у Книгу рекордів Гіннеса як такі, що мають найнеефективніші світлофори в світі. Без питань лише один світлофор – там, де заїзд до Калинової слободи. Всі решта є знущанням над здоровим глуздом, природою і міськими фінансами. Так ось, протягом останнього місяця я пробував порахувати пішоходів, які переходять дорогу перед моєю машиною на цих світлофорах. За грудень я проїжджав цією дорогою п’ятдесят разів. Знаєте скільки пішоходів скористалися світлофорами? – 0 (Нуль)! Можливо, є такі, що і бачили пішоходів, – це мені просто не пощастило, але все одно їх дуже і дуже мало.

Кому від цього зле? Розхід бензину зростає мінімум на двадцять-тридцять відсотків, тисячі людей (в т. ч. жителі Крихівців) витрачають час, стоячи перед порожніми переходами, довікілля отримує більше шкідливих викидів, місто даремно викинуло сотні тисяч гривень або й мільйони. Неважко порахувати, що втрати суспільства на цій безгосподарності і тупості складають багато-багато мільйонів щомісяця. Кому добре? Нікому! А вирішується все дуже просто. Хіба так складно обладнати світлофор, який так любить крихівецька влада, маленькою кнопкою, яка б вмикала "зелене" для пішоходів? В чому проблема?

Особливо помічаєш "цінність" крихівецьких світлофорів, проїжджаючи біля "Сільпо", де майже кожна машина зупиняється, бо на переході люди. Але якраз там світлофорів нема. Ad absurdum.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: