fbpx

Слава Виборії

Політика 18:32, 17.07, 2015

Сьогодні Верховна Рада ухвалила постанову №2148а "Про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2015 році". В нашій країні це, мабуть, навіть важливіше за вчорашнє голосування про зміни до Конституції. А для декого – і за саму Конституцію.

Бо вибори для сучасної України – це її фундамент, наріжний камінь, двигун і кров. На вибори тратять ВВП середньостатистичної Уганди. Заради виборів створюється більшість громадських організацій, заради виборів фінансується більшість ЗМІ, заради виборів створюються соціологічні інститути, компанії.

Вибори вдихають у картонно-паперові фабрики та друкарні нове життя, дають роботу тисячам кур’єрів, рознощиків та розклейщиків. Як наслідок – сірі будні двірників розквітають новими барвами агітаційної продукції, а громадяни опиняються в потоці позитиву та віри в майбутнє. Віра підкріплюється і спогляданням реальних змін на краще, які відбуваються довкола громадян у цей період. Адже під час виборчої кампанії ремонтують більшість доріг, "за просто так" возять на курорти, годують халявною гречкою і шпротами. В особливо урожайні роки піднімають зарплату і пенсію або будують в районі дитсадок. Концерти і без садка проводять.

Окрім того, країна отримує сотні і сотні ідеальних концепцій розвитку промисловості, підняття сільського господарства, підтримки дрібного бізнесу, ліквідації безробіття та занурення життя в мед. Ну що поганого у виборах?

Тому забудьте про війну, забудьте про голодну армію, забудьте про людей, які віддали заради держави молодість та здоров’я і яких держава залишила гнити як використаний матеріал. Забудьте. В жовтні будуть вибори. Це все, що вам потрібно знати. Це єдине, заради чого все крутиться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: