fbpx

Відчуття безглуздості

14:53, 18.05, 2014

Переконаний, що вся владна верхівка знає про все, що й де діється. Переконаний, що без їхньої згоди ніякі російські «зелені чоловічки» і козачки не зайшли б на Схід. Але це сталося. Може, їм це потрібно для створення видимості роботи і щоб уникнути якоїсь важчої і важливішої праці?

З приходом нової влади маю стійке відчуття безглуздості. Візьмімо якраз оцю владу – Турчинова, Яценюка, Авакова… Саме вони найбільше говорять про події на Сході, агресію, диверсії… Саме вони віддають накази, проводять АТО, «врегульовують» ситуацію. Так-от, маю якесь стійке відчуття, що це лише велика гра на публіку. А, насправді, вони щось собі знають і роблять за планом. Можливо, відчуття хибне, і добре було б, якби так, але збутися його не можу.

Тепер про проросійських сепаратистів. Або краще спочатку про курей. Колись у нас вдома в селі були кури, і я часто дивився за малими курчатами. Їх тримали у великому ящику. А коли виносили надвір, то пускали пастися. Часом бувало так, що якесь курча вибиралося з ящика в стайні і залазило під підлогу. Тоді нам із сестрою треба було світити ліхтариками і його виганяти, щоб знову вкласти до ящика.

Так ставалося тоді, коли була якась інша, важча робота, якої не хотілося. А позаяк треба було спіймати курча, щоб не з’їв хижий кіт, то ми від тої важчої роботи звільнялися. Принаймні на якийсь час.

І що я вам скажу, теоретично курча не могло вилізти з великого ящика. Але практично це ставалося неодноразово. Я знаю, що це ставалося з моєї мовчазної згоди, щоб потім зайняти час полюванням. І от теперішня ситуація в державі мені страшенно нагадує ту дитячу гру.

Переконаний, що вся владна верхівка знає про все, що й де діється. Переконаний, що без їхньої згоди ніякі російські «зелені чоловічки» і козачки не зайшли б на Схід. Але це сталося. Може, їм це потрібно для створення видимості роботи і щоб уникнути якоїсь важчої і важливішої праці?

Наприклад, можна ж призначити нормальне керівництво по всіх органах, що відповідають за безпеку і все решта. А ні, міняють лише тоді, коли ті щось здадуть терористам. Я, справді, досі не розумію, як російські диверсанти в такій кількості втрапили на територію України, якщо є кордон? Теоретично це неможливо. А практично – все на ваших очах.

Тому й лунають думки, що теперішня влада здала східні області для того, щоб могти собі правити в столиці і решті країни, зайнятися улюбленими схемами-тємами, розподілом портфелів тощо. Але щось пішло не так.

Кілька тижнів тому я писав, що Одеса хороша, але їй начхати. Здається, тоді й самі одесити так думали. А скоро виявилося, що це не так. Через те мені дуже радісно. Їм, мабуть, ще більше. Це якраз той момент, що радієш з власної помилки. Їм не начхати. Одесі не начхати на Україну.

Тому мене дивують висловлювання західних українців про те, що треба Схід віддати, відпустити тощо. Виглядає так, наче ці західні українці насправді щойно приїхали з якоїсь діяшпори і не знають, як усе насправді є. Не знають, що сепаратисти – це здебільшого перевдягнуті росіяни, і що навіть ті східняки, які виходять на сепаратистські мітинги, або залякані, або зазомбовані російською пропагандою, або продалися. Та продаються всюди, зазомбувати можна багатьох. Чого варті не те що колишні, а теперішні регіонали в західних областях. І ті, що лишилися в партії, навіть не думають виходити. Більше того, продовжують агітувати за своїх. У вузьких колах, звісно, але як можуть. Вже скоро їм почнуть співчувати, мовляв, біднятка, так непросто бути істинними регіоналами (а не бандитськими, ніби це різниться) серед цих бандерівців…

Словом, час нам усім нарешті дорослішати. Можна якийсь час вдавати, що «ловити курча» — це поважна справа, яка звільняє нас від реальної поважної роботи. Але від того та робота нікуди не дінеться. Її все одно доведеться завершити. Іншого способу покінчити з безглуздям нема. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: