fbpx

Відомий франківський лікар, який перехворів COVID-19, радить ще трохи перечекати

Здоров'я 18:47, 04.05, 2020

Андрій Витриховський, лікар-кардіолог Івано-Франківського обласного кардіоцентру, доктор наук, понад 20 років у медицині. Перехворів на COVID-19. Був на самоізоляції. Вже повернувся на роботу.

“Сніданок з 1 плюс 1” висловив лікарю підтримку і розпитав, як почувається та чому закликає пацієнтів залишатися на карантині.

Андрій Витриховський розповів, що тепер уже почувається значно краще. Хоч у нього не було тяжкого перебігу хвороби – він не потрапив у лікарню, не лежав під апаратами. “Ну, можливо, ще якась така втома залишилася і кашель”, – ділиться медик.

В Обласному кардіоцентрі в зв’язку з карантином немає планових операцій і планової госпіталізації. З’явилася інша напруженість. Більше стало консультацій онлайн та по телефону. “Серцеві захворювання не брали карантин”, – додав лікар.

За його словами, серед тих, хто хворіє на коронавірусну інфекцію, багато кардіологічних хворих та людей старшого віку зі серцевими ускладненнями.

“Завжди кажу всім своїм пацієнтам: не гаси сонце в собі. На карантині є можливість побути з рідними, поспілкуватися із родиною. Справді, ще треба трошки перечекати. Треба розуміти: якщо витримати цей період, то потім буде краща якість життя. Не хочу говорити зараз ні про які трагічні ситуації. Треба просто перечекати”, – звернувся до глядачів лікар.

Також він порадив лікарям не боятися і “просто виконувати свою роботу”.

Головні новини Івано-Франківська і області в TELEGRAM

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: