fbpx

100 мільйонів гривень на івано-франківські ПТУ виділять з державного бюджету

Суспільство 18:14, 04.02, 2016

Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти", яким повернула фінансування професійних училищ з державного бюджету.

Таким чином, міський бюджет Івано-Франківська зможе зекономити близько 100 млн гривень на рік і спрямувати їх на важливі для міста потреби, прокоментував рішення нардепів міський голова Руслан Марцінків, повідомляє прес-служба мера.
Тільки з початку цього року міська рада профінансувала зарплату працівникам училища розміром близько 4 млн гривень та харчування на суму близько 200 тис. 
Нагадаємо, що в Івано-Франківську на фінансування міського бюджету передали 9 професійно-технічних навчальних закладів. Для їхнього утримання, порахували у місті, потрібно у межах 100 млн гривень. Кошти винайшли за рахунок скорочення фінансування інших важливих галузей, зокрема, ремонту доріг.

У цю суму входила й оплата праці педагогів, і стипендії, і харчування малозабезпечених. Ще до нового року міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків закликав мешканців міста підтримати всі акції протесту проти політики Уряду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: