fbpx

100 відер вареників від ґаздинь з Прикарпаття отримають бійці в зоні АТО. ФОТО

Суспільство 13:58, 20.02, 2017

Сто відер вареників з картоплею та капустою для бійців в зоні АТО виготовили ґаздині з Богородчанського Надвірнянського районів, ліпили вареники Старуня, Ластівці, Підгір’я та Гвізд.

Виготовлення страви відбулось у рамках благодійної акції "З любов'ю героям" в селі Старуня, яку організував голова обласної асоціації сільських і селищних голів, Старунський сільський голова від партії "ВОЛЯ" Іван Мосюк.

Ідею такої благодійної акції Іван Мосюк перейняв з Надвірнянщини, охоче підтримали її і жителі села.

"Ми надихнулись ідеєю провести таку акцію тут. В нашому великому селі відгукнулось багато людей, які хотіли б допомогти військовим, поділитись частинкою своєї душі. Символічно, що у нас акція збіглась з третьою річницею трагічних подій на Майдані, коли загинуло багато захисників України. Хочемо, щоб хлопці на Сході відчували нашу підтримку", – зазначив Іван Мосюк.

Долучився до благодійної акції і народний депутат від партії "ВОЛЯ" Юрій Дерев'янко, який уміло допоміг жінкам у приготуванні національної страви.

"Вже третій рік ми маємо війну, і важливо, що такі акції гуртують людей тут в нас, у тилу, це дає величезну підтримку нашим бійцям на фронті. Вважаю, що це не просто вареники – це частинка душі кожної ґаздині, кожного учасника цього заходу. Дякую за можливість також зліпити вареники для бійців, з дитинства із задоволенням їх роблю, вчу і своїх дітей",  розповів Юрій Дерев'янко.

Ґаздині запевняють, що вареники ліпили з любов'ю, щоб бійці, куштуючи їх, відчували себе, як вдома.

"Це дуже благородна справа, ми в селі теж хочемо якось долучитись до допомоги хлопцям на Сході, подарувати їм частинку домашнього тепла",  каже жителька села Старуня Надія Геник.

"Ми за бійців молимось, переживаєм, просимо Бога, щоб вони повернулись додому живими і здоровими",  кажуть ґаздині з Надвірнянщини.

Під час виготовлення варенків ґаздинь надихали учні Старунської школи та аматорські колективи з інших сіл, які демострували музичні номери та створювали теплу атмосферу своєю творчістю.

В рамках акції зліпили близько 10 тисяч вареників. Окрім того, впродовж двох тижнів громада, підприємці Старуні збирали продукти та іншу допомогу, яку також відправлять бійцям. Частинкою тепла з бійцями поділились і діти.

"У школах був оголошений конкурс "Напиши листа герою". Діти вклали в свої листи любов, думаю, кожному солдату буде приємно їх отримати",  відзначив сільський голова.

"Тішусь, що наші земляки запровадили таку акцію, і хочу, щоб вона проходила в кожному нашому селі, щоб ми об'єднувались. Коли ми єдині, коли ми разом  ми величезна сила. Такою силою ми переможемо, будемо мати вільну, щасливу і суверенну Україну",  наголосив Юрій Дерев'янко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: