fbpx

10-та окрема гірсько-штурмова бригада відзначила два роки з дня створення

Суспільство 10:22, 03.10, 2017

Два роки з дня створення відзначила 10-та окрема гірсько-штурмова бригада. Щоправда, робили це не у місці дислокації Коломиї, а поблизу Попасної на Луганщині. Там бійці якраз виконують бойове завдання.

Про це повідомляє телеканал НТК.

Святкування другої річниці з дня створення 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади відбулося у великій залі Попаснянського районного будинку культури. 

На урочисту подію зібралося багато гостей, міська та районна влада Попасної. Вони вітали військових, нагороджували їх медалями та подячними листами.

Також на урочистості приїхали й представники Коломийської міської ради на чолі із головою Ігорем Слюзарем. 

Теплі слова привітань від гостей, молебень від представників Української греко-католицької церкви, відзначення медалями, нагрудними знаками, вручення матеріальних заохочень, урочистий обмін прапорами від побратимів з 44-ї окремої артилерійської бригади, патріотичний концерт за участю ансамблю пісні і танцю "Патруль" Головного управління Національної поліції у Луганській області.

Урочистості провели і в нашому місті. В Палаці культури Народний дім військових прийшли привітати друзі, волонтери, влада, військовий капелан Василь Довганюк. Захід відбувся скромно і без пафосу.

Нагадаємо, 10-та окрема гірсько-штурмова бригада – наймолодша в Україні. Її створили два роки тому. Це перший підрозділ, військові якого можуть вести бойові дії в умовах гірської місцевості. За роки війни вже загинуло понад 20 бійців 10-ї бригади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: