fbpx

11% учнів незадоволені якістю шкільних їдалень

Суспільство 09:22, 09.09, 2014

Учні франківських шкіл та їхні батьки вважають, що варто покращити асортимент страв у шкільних їдальнях та буфетах.

Про це на апаратній нараді міськвиконкому повідомила начальник управління освіти і науки Івано-Франківського МВК Наталія Микула.

Управління освіти і науки спільно з центром практичної психології та соціальної роботи щорічно проводять моніторингове дослідження рівня задоволеності учнів, батьків, педагогів послугами харчування і роботою шкільних їдалень. Останній моніторинг був проведений у березні 2014 року.

За результатами дослідження встановлено, що ознайомлення учнів з щоденним меню з цінністю приготовлених для споживання страв проводиться не систематично. 50% учнів сказали, що вони повністю задоволені якістю шкільної їдальні, 26% – частково, відсоток учнів, які зовсім незадоволені, становить 11%, решта – більш задоволені, ніж незадоволені.

61% учнів – повністю задоволені якістю їжі у шкільному буфеті. 43% опитаних задоволені асортиментом страв шкільної їдальні.

"Проте, коли в опитувальнику було запитання, коли, наприклад, мама вдома варила гречану кашу, дуже багато учнів сказали, що ніколи або дуже рідко. Тобто наші учні схильні до того, щоб дома їсти якусь піцу, бутерброд, а не калорійну доброякісну їжу. І вони це відверто у своєму анкетуванні говорять", – сказала Микула.

45% учнів позитивно оцінили культуру обслуговування шкільної їдальні, 47% – культуру обслуговування шкільних буфетів.

"Серед можливих шляхів поліпшення обслуговування у шкільних їдальнях учні і батьки заявляли про покращення якості і асортименту страв і напоїв у шкільних їдальнях", – повідомила начальник управління освіти і науки МВК.

Зокрема, 26% опитаних уважають, що варто покращити асортимент страв у шкільних їдальнях, а 35% опитаних – у шкільних буфетах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: