fbpx

16 голів і знаряддя вбивства: на Прикарпатті знайшли черговий доказ звірства НКВС. ВІДЕО

Суспільство 12:54, 12.03, 2017

Ще один доказ звірства сталінського НКВС продемонстрували у Музеї визвольної боротьби. Це сокира, якою катували місцевих в'язнів. Знаряддя вбивства лежало під землею разом із жертвами.

У 1939 – 41-му роках. Зловісну знахідку ще у 1990-му році у прикарпатському селі Посіч розкопав Іван Павликівський. Керівник розкопок наголошує, у такий нелюдський спосіб в області було закатовано десятки тисяч людей, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

"Я знайшов три ями, і в першій була сокира. Всі голови були відрубані, 16 було в тій ямі, і кожна голова була завернта в одежу. Потім знайшли кості. Це наші в’язні, яких привозили з тюрми і так нищили. В нашій області так закатованих є 63 тисячі, крім Делятина, де є ще 18 600", – розповів Іван Павликівський.

Знайдена сокира – це черговий доказ злочинності каральних радянських органів, відзначають історики. Кажуть, вони страчували тутешніх в’язнів без законного суду і вироку. Натомість застосовували нелюдські знущання.

Знайдене знаряддя вбивства передадуть до меморіального комплексу "Дем’янів лаз". Там, де перепоховані останки жертв сталінських репресій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: