fbpx

Науковець Івано-Франківського університету нафти і газу отримав грант Президента

Суспільство 20:13, 29.03, 2017

Кабінет Міністрів України ухвалив проект Розпорядження Президента України, що передбачає надання грантів 20 докторам наук віком до 45 років на загальну суму 3 млн гривень.

Відповідне розпорядження було подано МОН та проголосовано на уряді сьогодні, 29 березня.

Гроші на ці гранти вже зарезервовано у державному бюджеті на 2017 рік. Після підпису Розпорядження Президентом України ці кошти будуть надані науковцям.

Для отримання грантів на конкурс до Державного фонду фундаментальних досліджень було подано 106 заявок. За результатами конкурсу було визначено 20 переможців.

Серед них – Ігор ЧУДИК, доктор технічних наук, завідувач кафедри Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. Грант в розмірі до 150 тис. грн – для здійснення наукового дослідження "Розроблення методології енергоефективного буріння надглибоких нафтових і газових свердловин".

Нагадуємо, що для збільшення підтримки молодих учених МОН започаткувало Конкурс молодих учених, в межах якого було відібрано 79 проектів-переможців. Вперше молодим науковим колективам надали можливість самостійно здійснювати наукові дослідження і розробки. Цього року було збільшено суму фінансування конкурсу, яка загалом становитиме 28,4 млн гривень.

Також нещодавно, 22 березня 2017 року, уряд хвалив проект Розпорядження Президента України, що передбачає надання грантів 54 молодим українським вченим на загальну суму 3 млн 540 тис. гривень.

Як повідомляв КУРС, за цим розпорядженням кандидат технічних наук, доцент кафедри Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Володимир Богославець отримає грант на проведення дослідження "Вибір оптимальних рецептур бурових розчинів".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: