fbpx

21-річний студент з Івано-Франківська розробив мобільний додаток для церкви

Суспільство 10:07, 17.06, 2014

За допомогою винаходу Володимира Шемарова можна подати записки за здоров'я чи за упокій, а також поспілкуватися зі священиком.

Студент історичного факультету Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Володимир Шемаров, родом з Івано-Франківська, створив додаток, що дозволяє дізнатися розклад богослужінь столичного Свято-Троїцького храму, поставити запитання священику, дистанційно подати записку за здоров'я чи за упокій, пишуть "Факти".

"Ідея виникла спонтанно, – розповідає Володимир Шемаров. – Мені хотілося, щоб молоді люди більше цікавилися духовними питаннями, церквою. Сьогодні вони занадто багато часу проводять в соціальних мережах, практично не відриваються від своїх смартфонів. Ось ми з одногрупником і подумали: «А що, якщо дати молодим людям можливість хоча б віртуально заходити до церкви?» Адже можна спочатку молитися вдома, а в подальшому вже почати відвідувати храм. За допомогою нашого застосування є можливість дізнаватися час служби, читати новини про храм, задавати батюшці питання".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: