fbpx

22-річний чоловік дістав з водоспаду Яремчі дитину без свідомості: подробиці героїчного вчинку. ФОТО

Суспільство 17:48, 21.08, 2018

На водоспаді Пробій в м. Яремче 22-річний чоловік врятував дитину та її маму, які впали у воду.

Дві рідні сестри з дітьми вирішили 20 серпня поїхати у Яремче на прогулянку – відвідали відомий водоспад Пробій. 

9-річній дівчинці захотілося мати на згадку фото. Вона обрала типовий ракурс, як і багато інших відвідувачів водоспаду, – на каменях біля води.

Дитина не послухалася мами, яка застерігала про небезпеку, і побігла фотографуватися. В якусь мить послизнулася на камені і впала у бурхливу воду.

31-річна мама в ту ж мить кинулася рятувати дочку і теж стрибнула у воду. Але течія понесла її далі. Дівчинка намагалася самотужки вибратися з води, але подолати силу течії було не під силу. Дитина то виринала на поверхню і намагалася зачепитися руками за мокрий камінь, то знову занурювалася у воду.

Крики про допомогу почув молодий чоловік. Не роздумуючи, кинувся рятувати дівчинку, яку вже й не було видно на поверхні. Вже у воді, пірнаючи раз за разом, побачив дитину, яка не подавала ознак життя.

На допомогу 22-річному рятівнику поспішили кілька місцевих чоловіків. Спільними зусиллями вони доправили дівчинку на берег.

Вже на березі люди надали їй першу допомогу, привели до свідомості.

Дізнавшись, що у воді перебуває ще й мама дівчинки, чоловік кинувся на її порятунок. За цей час швидкою течією жінку віднесло на понад 30 метрів. Берегом він дістався до потерпілої, яка з останніх сил трималася на воді. Рятівник з допомогою ще одного чоловіка доправили її на берег. Звідти разом з рятувальниками жінку на ношах транспортували до карети швидкої допомоги.

Мама і донька на цей час здорові і оговтуються після пережитого стресу. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: