fbpx

24 березня відбудеться всесвітня акція "Година Землі"

Суспільство 17:37, 23.03, 2018

24 березня 2018 року о 20:30 люди по всьому світі вимкнуть світло на одну годину – "Годину Землі", щоб показати необхідність спільних дій і об’єднаних зусиль задля протидії змінам клімату та іншим екологічним проблем сучасності.

 Акція "Година Землі" була започаткована в м. Сідней (Австралія) в 2007 році, а вже через рік ця подія стала світовою екологічною ініціативою, до якої долучилось понад 100 мільйонів людей у 35 країнах світу. В 2009 році до всесвітньої кампанії "Година Землі" приєдналась також і Україна.

З року в рік акція «Година Землі», ініційована та координована на глобальному рівні екологічною організацією Всесвітнього фонду дикої природи (WWF), набирає все більших масштабів. Мільйони людей всього світу долучаються до акції, підтверджуючи готовність зробити свій посильний внесок у підтримання екологічної рівноваги планети.

Вимкнення світла на одну годину не має на меті прямої економії енергії. Це символічна дія, яка повинна привернути увагу людей, організацій, бізнесу, країн до екологічних проблем Планети та об’єднати їх для вирішення цих проблем. Ефект кампанії набагато більш фундаментальний і довгостроковий, ніж одноразове заощадження енергії, – це зміна звичок мільйонів людей, зміщення акцентів із суспільства споживання до суспільства, яке живе в гармонії з природою, це економія природних ресурсів щодня, а не впродовж однієї години на рік.

Такий захід, окрім символічного вимкнення світла на одну годину, ставить наголос на необхідності щоденних дій кожного громадянина у сфері енергоефективності, ощадливого використання ресурсів задля подолання проблеми зміни клімату і досягнення гармонії з природою.

У 2018-му році акція проводиться 24 березня з 20:30 по 21:30, для кожного регіону за місцевим часом. В темряву поринуть сотні знакових споруд, таких як Ейфелева вежа та Сіднейська опера.

Підтримати ініціативу проведення Всесвітньої кампанії "Година Землі" шляхом вимкнення світла та електроприладів можуть усі небайдужі громадяни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: