fbpx

5 прикарпатських професійно-технічних навчальних закладів потрапили в сотню найкращих в Україні

Суспільство 13:21, 04.08, 2014

Триває вступна кампанія до професійно-технічних навчальних закладів України. Цього року за державним замовленням планується прийняти на навчання близько 163 тисяч робітничих кадрів за 35 напрямами економічної діяльності та 5,6 тис. молодших спеціалістів.

Охочі здобути робітничу професію мають змогу вступити до понад 900 професійно-технічних навчальних закладів.

Кількість заяв, поданих до шести професійно-технічних училищ, вже перевищує обсяги держзамовлення, а ще в 20 навчальних закладах ця цифра складає понад 90 відсотків.

Пріоритетними у майбутніх учнів є як професії технічного профілю, так і професії сфери послуг, а саме: слюсар з ремонту автомобілів, водій, кухар, кондитер, офіціант, оператор з обробки інформації та програмного забезпечення, продавець, перукар, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, маляр, штукатур, лицювальник-плиточник, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва та ін.

Міністерство освіти і науки України склало рейтинг 100 найкращих професійно-технічних навчальних закладів за кількістю поданих заяв. У сотню увійшли п'ять прикарпатських училищ. На 8-ій сходинці рейтингу Вище професійне училище №14 в Коломиї (360 заяв вступників), 20-те місце – Центр професійно-технічної освіти №1 в Івано-Франківську (285 заяв), 27-е – Вище професійне училище №7 в Калуші (270 заяв), 34-е – Івано-Франківський професійний ліцей автомобільного транспорту і будівництва (249 заяв), 38-е – Вище професійне училище №21 в Івано-Франківську (237 заяв).

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: