fbpx
  • Головна
  • Новини
  • 5-ий батальйон зупинили у Знам’янці Кіровоградської області – тривають переговори

5-ий батальйон зупинили у Знам’янці Кіровоградської області – тривають переговори

14:42, 27.08, 2014

На блокпості біля міста Знам’янка Кіровоградської області з вимогою здати зброю зупинили 5-ий батальйон територіальної оборони, який повертається Делятин.

Як повідомив КУРСу один з бійців, приблизно півгодини тривають переговори між командуванням батальйону та генералом, який вимагає скласти зброю.

За словами військовослужбовця, блокпост у Знам’янці був організований спеціально для того, щоб зупинити 5-ий батальйон. Туди також прилетів військовий вертоліт, споряджений боєкомплектом.

"Нам знайомі сказали, що нас не хочуть пускати принципово. Обіцяють, що без зброї доїдемо. Але враховуючи те, що ми живемо в Україні, те, що обіцяють, можна ділити на три", – каже солдат.

Він каже, що бійці 5-го батальйону хочуть доїхати в Делятин і там роззброїтися, як того вимагає Статут ЗСУ.

"Ми хочемо, що нам дали відпочити. Тому що хлопці морально виснажені, не можуть прийти до себе, частина людей контужена, у частини не відновився нормальний слух, – каже військовослужбовець. – Вчора ніби все вирішилося, нам сказали, що ми спокійно доїжджаємо в Делятин, а нині знов починається. Сподіваюся, у них стане розуму не стріляти в нас".  

Нагадаємо, вчора поблизу Запоріжжя бійців 5-го батальйону зупинили з вимогою здати зброю – бійці відмовилися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: