fbpx

Сім медзакладів Івано-Франківська можуть залишитися без гарячої води

Суспільство 17:15, 16.05, 2016

Сім лікувальних закладів Івано-Франківська уже цього тижня можуть залишитися без гарячого водопостачання. Через існуючу значну заборгованість постачальник НАК ""Нафтогаз України" не підтвердив номінації природного газу для ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго". Це означає, що газорозподільна кампанія ПАТ "Івано-Франківськгаз" не має права розподіляти івано-франківським тепловикам газ.

Про це повідомляє прес-служба "Івано-Франківськгаззбут".
Нагадаємо, відповідно до  вимог Кодексу газорозподільних систем та Закону України "Про ринок природного газу", відбір природного газу з газорозподільної системи можливий лише за наявності у споживача підтверджених обсягів природного газу (тобто номінацій на відповідний розрахунковий період) та відсутності заборгованості перед газорозподільним підприємством.
Наразі ТКЕ заборгувало ПАТ "Івано-Франківськгаз" за розподіл блакитного палива понад 8 млн грн.

До речі, ситуація з відсутністю номінації повторюється вже другий місяць поспіль. На початку квітня через аналогічну проблему, після попереджень, від газопостачання були відключені всі теплопостачальні підприємства області. Розуміючи соціальну важливість роботи закладів медицини, природний газ продовжили отримувати лише котельні, які забезпечують теплопостачанням медустанови Івано-Франківщини.

"Ми зверталися до ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго": врегулювати проблему з постачальником НАК "Нафтогаз України". Однак станом на сьогоднішній день це питання не вирішене: номінації відсутні", – розповідає в. о. заступника голови правління  ПАТ "Івано-Франківськгаз" Віктор Кедик.

Якщо ситуація не змінитися протягом кількох днів, уже цього тижня буде припинено газопостачання для 7 котелень, які обслуговують лікарні. Окрім того, в "Івано-Франківськгазі" звертають увагу на те, що ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго" потрібно погасити заборгованість за розподіл блакитного палива.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: