fbpx

800 колишніх українських військових пройдуть перепідготовку в рамках програми НАТО

Суспільство 20:31, 24.11, 2015

В рамках програми НАТО у поточному році перепідготовку пройдуть до 800 колишніх військовослужбовців Збройних сил України.

Про це заявив консультант Управління з питань політичних відносин і політики безпеки Офісу зв'язку НАТО в Україні Крістофер Штаудт, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"У поточному році через наші програми пройджть 700-800 людей по всій Україні, у 26 містах. Самі заняття будуть проходити у військових містечках, у соццентрах, в приміщеннях, що належать різним організаціям. Приміром, на Яворівському полігоні, у містах Самбір, Стрий, Рівне, Київ, Харків, Миколаїв, Одеса", – сказав він.

Штаудт розповів, що на мовних курсах в одній групі буде до 16 осіб, курсах по економіці – до 23, на курсах з ІТ-технологій – до 12.

"Загалом у нас буде 14 тематичних курсів. Серед наших партнерів – такі українські вузи, як ХПІ, МАУП (Львів), British Council Україна, Баварський будинок (Одеса), Ліга офіцерів України. Тобто це державні університети, спеціалізовані компанії та неурядові організації",  зазначив він.

Бюджет на поточний рік за програмами з перепідготовки складає 540 тисяч євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: