fbpx

Акція солідарності: громадські активісти Франківська підтримали пікетувальників у Рівному. ФОТО

Політика 16:22, 27.05, 2019

Сьогодні в Івано-Франківську відбулася акція солідарності #Ямаюправонапротест – в такий спосіб флешмоб з соцмережі перенесли на вулиці міста.

"Ми вийшли на підтримку активістів в Рівному. Для нас важливо цим донести, що люди мають право на свою думку. Вона може не подобатись президенту, депутатам. Але я маю право вийти і сказати свою думку", – пояснила сенс акції активістка Наталія Сербин. 
Її колеги розповіли, що побачили флешмоб в інтернеті і вирішили також висловити солідарність. 
 
У Франківську громадські активісти з плакатами вийшли на Вічевий майдан. Вони закликали людей приєднуватись і пояснювали ситуацію. 
 
Два дні тому, 25 травня, двоє рівненчан вийшли в центр міста з плакатами за імпічмент Зеленського. Жителі Рівного  20-річний хлопець і 16-річна дівчина – вийшли на майдан Незалежності з плакатами "Імпічмент президенту" і "Не кумівство, а по-братськи".
 
Пікетувальників затримала поліція. У поліції повідомили, що мітингувальники не подали заздалегідь відповідної заявки, пише "Рівне 1".
 

Тому працівники поліції склали на хлопця і дівчину в присутності матері адмінпротоколи за порушення порядку та організації проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій.

Крім того, оскільки правопорушниця неповнолітня, на матір склали адмінпротокол за невиконання батьками обов'язків щодо виховання дітей. Всі матеріали буде направлено в суд для ухвалення рішення.

 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: