fbpx

Алкоголь не зігріває: Супрун розвіює міфи про алкоголь

Здоров'я 09:55, 02.03, 2019

Алкоголь розширює кровоносні судини на поверхні тіла, а прилив крові викликає відчуття тепла. Внутрішні органи в цей час тепло втрачають. Втрата тепла з поверхні шкіри та кінцівок на холоді відбувається швидко, а загальна температура тіла знижується.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Тому обирайте кращий спосіб зігрітися на вулиці, поки не настала справжня весна, – виходьте на прогулянку чи легку пробіжку.

– Не вірте в міф про алкоголь "Я здатен/здатна себе контролювати". Факт у тому, що будь-яка кількість алкоголю в крові може вплинути на навички водіння та підвищує ризики потрапити в аварію. Тож ні в якому разі не сідайте за кермо, навіть якщо випили дуже мало. 

– Багато людей вважає, що деякі алкогольні напої мають лікувальні властивості. Але це не так. Пити чи в будь-якому іншому вигляді застосовувати алкоголь для профілактики чи лікування хвороб – нерозумно. Всі можливі позитивні ефекти, які містить в собі алкоголь, зрештою перекриваються його згубними властивостями. А в деяких випадках використовувати алкоголь для "оздоровлення" може бути небезпечно. 

– Якщо ви приймаєте ліки – пити алкоголь небажано. Але в цілому твердження, що антибіотики не можна поєднувати з алкоголем – міф. Після тривалих наукових досліджень стало відомо, що алкоголь повністю несумісний лише з деякими антибіотиками.

– Насамкінець пам’ятайте – безпечної дози не існує! Це один з найбільших світових медичних міфів, з яким до сьогодні сперечаються науковці. В будь-якому разі, вживаючи алкоголь, ви ризикуєте своїм здоров’ям. Закликаємо вас зменшувати його споживання аж до повної відмови. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: