fbpx

Андрухович, Прохасько, Бойченко, Дереш: у Карпатах пройде "Зимова літературна школа"

Культура 12:08, 09.01, 2017

У програмі – 6 днів насиченого відпочинку в горах, інтенсивного навчання та неформального спілкування з письменниками і однодумцями.

6-11 лютого у селищі Микуличин, що на Яремчанщині в Івано-Франківській області, відбудеться найбільша неформальна літературна подія зими – III Зимова літературна школа (Карпати)

Лектори – відомі та професійні письменники, видавці, літературознавці й критики, а саме: Юрій Андрухович, Тарас Прохасько, Олександр Бойченко, Галина Крук, Ростислав Семків, Любко Дереш, Володимир Арєнєв та Євгеній Стасіневич.

У програмі – 6 днів насиченого відпочинку в горах, інтенсивного навчання та неформального спілкування з письменниками і однодумцями, повідомляють організатори – "Центр літературної освіти".

У програмі:

– 20 годин лекцій та майстер-класів;

– 30 годин практичних занять у групах (creativewriting), аналіз і обговорення текстів учасників;

– літературні вечори та барбекю-паті;

– походи в гори, екскурсії, художній аналіз текстів, консультації лекторів, літературні ігри та маса неформального спілкування з лекторами і учасниками.

Учасники дізнаються про теоретичні аспекти літературної творчості та оволодіють практичним інструментарієм письма. У результаті школи кожен напише хороший текст, який пройде критику і обговорення колег.

Лектори розкажуть про:

– сюжет і персонаж (обов’язкові елементи сюжету, особливості композиції та форми; як і навіщо порушувати загальноприйняті правила; особливості конструювання головного героя і його взаємодія з іншими типами персонажів; система світоглядів, мотивацій і конфліктів; як змусити читача переживати за долю персонажів);

– мова і стилістика (робота над художніми деталями і метафорами, авторською мовою, діалогами, різними стратегіями оповіді);

– теорія художнього аналізу тексту (критерії якісного тексту; як навчитися читати як письменник, creativereading);

– редагування тексту і підготовка до публікації (як навчитися критикувати власні тексти; чим зацікавити видавців; яких типових помилок уникати авторам-початківцям).

Щоб стати учасником Літшколи, потрібно заповнити реєстраційну анкету: https://goo.gl/FI7XZa 

Кожен учасник сплачує організаційний внесок. Вартість:

– до 20 січня включно – 4000 грн

– до 30 січня включно – 4500 грн

– після 30 січня – 5000 грн

У вартість входить: навчальна і розважальна програма, проживання у котеджі, 3-разове харчування (сніданок-обід-вечеря), кава-брейки, трансфер з Івано-Франківська і назад, роздаткові матеріали, екскурсії, барбекю-паті та "ЦЛО card" (картка дає знижку 20% на наступні проекти "Центру літературної освіти").

Місце проведення  гостинний двір "АртГір" (с. Микуличин, Івано-Франківська обл.)

Контактна особа: Мар’яна Хемій (093-767-43-81, litosvita.org @ gmail.com)

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: