fbpx

Антоняк: Суд не має цілі затягувати процес у справі Вуйціва

Суспільство 15:17, 27.11, 2015

Голова Івано-Франківського міського суду Тарас Антоняк прокоментував звинувачення матерів двох хлопців, яких жорстоко вбив та розчленував "стоматолог-різник" Ігор Вуйців, щодо затягування судового процесу.

"Перш за все, суд розуміє почуття потерпілих і їхню оцінку того, що відбувається. Але в суду немає цілі затягувати цей процес", – сказав Антоняк.

За його словами, важкість обвинувачення та обсяг доказів вимагають ретельного, детального дослідження в судовому процесі.

"Будь-яка помилка, яка склалася через певну неуважність, може у майбутньому бути використана протилежною стороною судового процесу як підстава для апеляції і скасування такого вироку. Тому краще зробити все якісно, провести якісно цю роботу і встановити законний обґрунтований вирок. Тому всі ці формальні процедури будуть дотримані", – пояснює голова суду.

Він також додав, що суд працює в режимі значного перенавантаження.

"Це залежить від багатьох чинників, це завершення повноважень суддів – формально вони працюють, але здійснювати правосуддя не можуть; мобілізація суддів до ЗСУ; судді час від часу хворіють. Місто Івано-Франківськ мало би обслуговувати як мінімум 26 суддів. На сьогоднішній день у нас працює 17, 16 суддів",  підсумував Тарас Антоняк.

Нагадаємо, матері двох хлопців, яких жорстоко вбив та розчленував "стоматолог-різник", Лариса Кучерак і Галина Струтинська вважають, що суд затягує з винесенням вироку вбивці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: